Skaitytoja į redakcija atsiuntė laišką su nuotraukomis, kokių išdaigų prikrėtė vėjas ir pasiskundė, kad atliekos nesurenkamos jau tris savaites.

„Pasigrožėkite vaizdais netoli Marijampolės sąvartyno. Laukai į šiaurinę pusę nuo sąvartyno padengti polietileniniais maišeliais, plastikiniais buteliais ir kt. šiukšlėmis. „Grožybės“ puikiai matosi nuo kelio Marijampolė - Prienai, atkarpoje tarp Marijampolės ir Igliškėlių. Stiprus vėjas išnešiojo šiukšles ir jau 3 savaitės kaip jų niekas nesurenka“, - rašo skaitytoja, nenorėjusi prisistatyti vardu.

Marijampolės regiono sąvartyno Panausupio kaime direktoriaus pavaduotojas Vaidas Žilius GRYNAS.lt patvirtino, kad iš tiesų toks incidentas buvo. Tačiau, jo teigimu, šiukšlės jau yra surinktos.
Plastikiniai maišeliai ant tvoros

„Teritoriją tvarkė mūsų subrangovai, mes juos samdome rūšiavimui ir jie įsipareigoję tvarkyti. Jie turi patys 16 žmonių, todėl tikriausiai ir patys tvarkėsi, ir kvietėsi pagalbos“, - sakė V. Žilius.

Atsakydamas į skaitytojos skundą, kad šiukšlės buvo kurį laiką nesurenkamos, jis teigė, kad darbas buvo pradėtas iškart po incidento, tačiau užtruko dėl teritorijoje augančių augalų, nenorėta jų sutrypti ir pakenkti: „Kai kuriuose laukuose pasodinti augalai, nenorėta jų pažeisti, todėl buvo nuspręsta kelias dienas palaukti, kol išeis įšalas arba bus sausiau“.

V. Žilius teigė, kad po tvarkymosi buvo atlikta vizualinė apžiūra, pagal kurią būtų galima teigti, kad pavyko surinkti visus išsibarsčiusius maišelius ir kitas atliekas.

„Jau pastatėme apsauginę tvorą, apjuosėme teritoriją tinklu, kad tie maišeliai nepasklistų už teritorijos ribų. Jeigu nebus gamtos stichijų, stiprių vėjų – manome, kad pavyks (išvengti tokių incidentų ateityje – red. past.), - sakė Marijampolės regiono sąvartyno atstovas, paklaustas, kokių priemonių imtasi siekiant apsisaugoti nuo tokių įvykių pasikartojimo.