Parduotuvė neturėjo leidimo prekiauti laukiniais gyvūnais jų dalimis, ar gaminiais iš jų, taip pat prekybos vietoje neturėjo kailinių įsigijimą įrodančių dokumentų. Kauno regiono Gyvosios gamtos inspekcijos viršininkas Alvydas Glinskis teigė, jog lūšys saugomos daugelyje Europos valstybių, o iš kurios konkrečiai buvo įvežti šie kailiniai - neišsiaiškinta.

Parduotuvės vadovybė teigė, jog tai yra salinės lapės kailio kailiniai ir nepailsdami kreipdavosi į vis aukštesnės instancijos teismus. Bylinėjimasis su aplinkosaugininkais truko 10 mėnesių.

„Laukinio gepardo“ savininkų argumentus paneigė Aleksandro Stulginskio universiteto Miškų ir ekologijos fakulteto Medžioklėtyros laboratorijos vedėjo doc. Kęstučio Pėtelio tyrimas - jis patvirtino, kad tai lūšies kailis.

Savo ruožtu Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos inspektoriai surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą ir priėmė nutarimą, kuriuo parduotuvės vedėjai skirta piniginė  550 litų bauda, o kailinius iš lūšies kailio nurodyta konfiskuoti.

„Jie vykdė prekybą neturėdami jokių įsigijimo dokumentų ir leidimo prekiauti. Šiandien tie kailiniai yra perduoti zoologijos muziejui. Juos reikėjo saugoti iki bylos nagrinėjimo pabaigos, o byla ilgai užsitęsė. Tiesiog jie sprendimą apskundė apylinkės teismui, paskui vyriausiasis teismas nagrinėjo,“ - kalbėjo A. Glinskis.

Liepos 18 d. iš parduotuvės „Laukinis gepardas“ 3 kailiniai buvo nuvežti į Tado Ivanausko zoologijos muziejų.

Parduotuvė įsikūrusi pačiame Kauno centre.