Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas kreipėsi į Vyriausybę, siūlydamas apsvarstyti galimybę Lietuvos zoologijos sodą perduoti Kauno miesto savivaldybei.

Tuo pačiu prašoma Vyriausybės oficialios pozicijos dėl tolesnio zoologijos sodo valdymo ir finansavimo.

"Vyriausybei ir Aplinkos ministerijai siūlau įvertinti galimybę zoologijos sodą perduoti Kauno miesto savivaldybei, nes tai vienas reprezentacinių miesto objektų", - sako A.Kupčinskas.

Ketvirtadienį žiniasklaidoje paskelbta, kad ilgametis Lietuvos zoologijos sodo direktorius Vaclovas Dumčius bus atleidžiamas iš pareigų. Oficiali priežastis - esą jis netinkamai vadovavo įstaigai.

Po Apskričių viršininkų administracijų panaikinimo zoologijos sodą perėmė Aplinkos ministerija. Aplinkos ministro sudaryta komisija, apsvarsčiusi auditorių išvadas, konstatavo, kad V.Dumčius netinkamai ir nekvalifikuotai vykdė jam pavestas funkcijas.

Kauno meras teigia palaikantis zoologijos sodo vadovą.

"Palaikau įstaigos direktorių, kuris visomis išgalėmis puoselėja zoologijos sodą ir tam skiria labai daug asmeninių pastangų, todėl galiu tik teigiamai atsiliepti apie V.Dumčių", - tvirtina A.Kupčinskas.

GRYNAS.lt primena, kad dar 2009 rugpjūtį Kauno savivaldybė pareiškė nenorinti perimti zoologijos sodo ir bibliotekos. "Kauno miesto savivaldybė, kaip ir kitos, viena tikrai nebus pajėgi finansuoti naujas globotines iš savo biudžeto", - tuo metu tvirtino Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Tuometis Lietuvos zoologijos sodo vadovas yra sakęs, kad valstybė zoologijos sodui kasmet skiria maždaug 2,2 mln. Lt, bet ši suma jau kelerius metus nesikeičia, o infliacija tuo metu auga.

Už parduodamus bilietus, anot V. Dumčiaus, per metus surinkta daugiau nei 1,1 mln. Lt, tačiau daugeliui dalykų pinigų neužtenka.