Spalio 18-24 d. vyksianti Klimato savaitė, kuria siekiama atkreipti visuomenės, verslo ir kitų suinteresuotų grupių dėmesį į aktualiausius klimato kaitos klausimus, rengiama jau trečius metus. Kviečiame aktyviai įsitraukti į dialogą apie klimato kaitos iššūkius ne tik dalyvaujant kitų suplanuotose diskusijose, kampanijose, akcijose, bet ir patiems jas inicijuojant.

Pasaulio mokslininkų bendruomenė neabejoja, kad atmosfera, vandenynai ir Žemė šyla dėl žmogaus veiklos. Naujausioje Tarpvyriausybinės klimato kaitos komisijos ataskaitoje įvardijama, jog pagrindinė pasaulio temperatūros riba – globalinis atšilimas iki 1,5 laipsnio – pagal visus klimato scenarijus bus pasiekta iki 2040 m., jeigu ne anksčiau.

Be to, ataskaitoje pažymima, kad praėjusį dešimtmetį globali temperatūra buvo 1,09 laipsnio aukštesnė nei 1850-1900 m. Pasaulinis vidutinis jūros lygis nuo 1901 m. iki 2018 m. pakilo 20 cm, o pastaruoju metu jūros lygio kilimo tempas padidėjęs beveik trigubai, palyginti su 1901-1971 m. laikotarpiu.

Visų įmanomų formatų informacinės, šviečiamosios iniciatyvos – diskusijos, dirbtuvės, vieši pranešimai, akcijos, konkursai ir kt. – atlieka vis svarbesnį vaidmenį prisitaikant prie klimato kaitos pokyčių. Ministrija kviečia užduoti klausimus, tartis, ieškoti jums aktualiausių klimato kaitos švelninimo aspektų ir prisidėti prie Klimato savaitės renginių organizavimo savo regione ar savivaldybėje.

Ministerija prašo iki spalio 1 d. informuoti el. paštu marile.kosaite@am.lt apie planuojamus renginius spalio 18-24 d. ir reikalingą pagalbą jiems organizuoti ar kreiptis iškilus kitiems klausimams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)