Nidos girininkijoje netoli dviračių tako NidaPreila esančiame 2,6 ha plote įveista paprastosios pušies (Pinus sylvestris L.) sėklinė plantacija. Vadovaujant Valstybinės miškų tarnybos genetinių išteklių skyriaus specialistams V. Statkui ir S. Urbonavičiui, direkcijos darbuotojai ir miškininkai pasodino beveik 500 vnt. įskiepytų ir sužymėtų pušies sodinukų.

Pagrindinis sėklinės plantacijos tikslas yra aukštos kokybės genetiškai vertingų sėklų išauginimas. Sėklinės plantacijos dažniausiai veisiamos vegetatyviniu būdu padaugintais sodinukais, paprastai skiepijimu arba akiavimu.

Sėklinės plantacijos įveisimas parko teritorijoje jau pareikalavo nemažai darbo ir laiko. Plantacijai įveisti Valstybinės miškų tarnybos genetinių išteklių skyriaus specialistai iš Juodkrantės ir Nidos girininkijose esančių sengirių sėklinių medynų atrinko 39 rinktinių medžių klonus (2010 m.), iš kurių paimta ir ruošiama skiepijimo medžiaga. 2011 m. pavasarį klonų šakelės (įskiepiai) buvo įskiepytos į Juodkrantės daigyne augusias pušeles (poskiepiai).

2012 m. rudenį sėklinės plantacijos teritorijoje pradėti paruošiamieji darbai – pašalinta sumedėjusi augalija, sužymėtos sodinimo vietos. Prieš atliekant sodinimą suformuotos ir paruoštos aikštelės.

Atlikus sodinimą specialistai informavo apie artimiausius medelių priežiūros darbus (ravėjimą, laistymą, genėjimą). Artimiausiu metu plantaciją planuojama aptverti medine tvora siekiant apsaugoti nuo žvėrių pažaidų.