Jau antri metai, kaip Šakių mieste įrengta ir veikia stambiabaričių atliekų ir antrinių žaliavų priėmimo aikštelė, į kurią gyventojai gali pristatyti buityje susidariusias stambiagabarites atliekas. UAB "Ekonovus" Šakių padalinys, vykdantis komunalinių atliekų surinkimą ir vežimą Šakių rajono savivaldybės teritorijoje, suteikė patogią nemokamą paslaugą Kudirkos Naumiesčio ir Gelgaudiškio gyventojams.

Kovo 29 d. Kudirkos Naumiestyje ir Gelgaudiškyje buvo pastatyti 30 m³ ir 14 m³ talpos konteineriai stambiagabaritėms atliekoms. Į juos gyventojai nemokamai gali iš mesti visas buityje susidariusias stambiagabarites atliekas (baldus, namų apyvokos reikmenis, kitas stambias atliekas). Tai padaryta gyventojų patogumui, nes atliekas galima išmesti žmogui patogiu laiku. Anksčiau vykdytas stambiagabaričių atliekų surinkimas apvažiavimo būdu turėjo trūkumų: žmonėms reikėjo prisiderinti prie numatyto grafiko, ne visi turėdavo galimybę konkrečiu laiku atvežti stambias atliekas į nurodytą vietą.

UAB "Ekonovus" Šakių padalinio atstovo teigimu, konteineriai vienoje gyvenamoje vietovėje bus laikomi apie savaitę. Šį pavasarį stambiagabaričių atliekų surinkimo konteineriai pabuvos visų seniūnijų centrinėse gyvenvietėse. Taip paslauga bus priartinta prie jos gavėjų.