Skaitytojo atsiųstoje nuotraukose iš tiesų matyti suputojęs Geležinio vilko gatve tekantis lietaus vanduo. Ir tai nėra pavienės „dėmelės“ – visa gatvė nuspalvinta baltais ruožais. Pažvelgę per savo redakcijos langus, per kuriuos atsiveria vaizdas į Geležinio vilko gatvę, taip pat pamatėme, kad judri miesto gatvė iš tiesų keistai nubalinta.

Kad būtų išsklaidytos abejonės, kreipėmės į UAB „Grinda“, valančios Vilniaus miesto gatves, technikos direktorių Vladimirą Grosmaną. Jis sutiko paaiškinti, kodėl „suputojo“ sostinės gatvės.

Sužinojęs, kodėl nerimauja skaitytojas, pašnekovas ramino, kad į gatves vasarą jokios cheminės medžiagos nepilamos. Anot jo, balti ruožai susidarė tikrai ne dėl valymo, bet dėl į gatvę atitekėjusių nešvarumų. Vyras įsitikinęs, kad tik tai ir galėjo laikinai pakeisti gatvės spalvą.

„Su šampūnu gatvių tikrai niekas neplauna. Bent kol kas Vilniuje to nedaroma. Putos gatvėse visuomet susidaro, kai ilgai nebūna lietaus. Tai tiesiog yra asfalto nešvarumai. Kalbos nėra – tai yra savaiminis reiškinys. Kiekvienais metai, kai palyja, visas dulkes nuplauna vanduo“, - aiškino „Grindos“ atstovas.