Pasibaigus žiemai, uostamiesčio daugiabučių kiemai gali būti valomi tik kartą per savaitę. Klaipėdos valdžia galvoja priimti tokį sprendimą, nes dažnesniam švarinimuisi trūksta lėšų. Dabar daugiabučių namų kiemuose šiukšlės renkamos tris kartus per savaitę.

Tačiau Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad galvojama priimti sprendimą, jog kiemai vasarą būtų valomi tik kartą per savaitę.

Direktoriaus teigimu, tokių priemonių gali tekti imtis dėl to, kad kiemų valymui skirta tik pusė reikiamų lėšų.

„Skaičiuojame, kad sniego vis tiek porą mėnesių gali būti. Jį valyti reikės. Tad vasarą šiukšlių rinkimui pinigų gali užtekti tik vienam kartui per savaitę. Ar bus priimtas sprendimas kiemus valyti kartą per savaitę, paaiškės vasarį, kai bus patvirtintas miesto biudžetas“, – komentavo L.Dūda.

Anot departamento direktoriaus, žmonėms tokiu sprendimu nereikėtų piktintis.

„Popieriai iš žemės neauga. Žmonės turėtų apie tai pagalvoti. Piktintis reikia savimi ir savo kaimynais, kurie šiukšlina, o ne savivaldybe, kad nevalo. Žmonės per daug jaučiasi prižiūrimi. Reikalingas savarankiškumas savo kiemuose“, – įsitikinęs direktorius.

Įmonės „City Service“, kuriai priklauso šešios uostamiesčio namų valdos, Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys tvirtino, kad miesto valdžiai priėmus tokį sprendimą, situacija kiemuose taptų nepavydėtina.

„Jau dabar ji nėra pati geriausia. Keista, kad galvojama iš šios srities sutaupyti. Šios veiklos finansavimas jau ir taip yra sumažintas 5–6 kartus. Viskas sumažinta, kas įmanoma. Juolab kad žiemos visiškai nebuvo. Pinigų pavyko sutaupyti. Yra pozicijų, kur būtų galima sutaupyti dar daugiau“, – teigė vadovas.

Anot M.Genio, dabar vieno rajono valymui yra skiriama apie 13 tūkst. litų. Jei finansavimas būtų sumažintas, jis neįsivaizduoja, kaip reikėtų organizuoti darbą.

„Valyti kiemus kartą per savaitę – tai beveik tas pats kaip nieko nedaryti. Reikėtų palikti du kiemsargius visoms valdoms“, – skaičiavo vadovas.