Valymo darbai virto vėžlio gelbėjimu

Praėjusį ketvirtadienį, nuvykus atlikti profilaktinių Pempininkų fontano patikrinimo ir valymo darbų, „Ecoservice Klaipėda“ darbuotojui teko skubiai imtis neeilinės užduoties. Išsiurbęs beveik 14 kubinių metrų vandens, šulinio apačioje vairuotojas pastebėjo kažką judant. Į pagalbą pasitelkęs tinklelį, darbuotojas ištraukė netikėtą radinį – fontano šulinio dugne blaškėsi vėžlys, teigiama pranešime spaudai.

„Klaipėdos mieste iš viso prižiūrime 6 fontanus. Pasibaigus sezonui, fontanai būna išjungti, tačiau periodiškai vis tiek važiuojame atlikti profilaktinį patikrinimą. Šuliniuose išsiurbiamas besikaupiantis vanduo, kad šis neužšaltų ir neapgadintų fontano mechanizmų. Tačiau tokia neeilinė gelbėjimo operacija išties pasitaikė pirmą kartą“, – neįprastos situacijos aplinkybes pasakoja „Ecoservice Klaipėda“ regiono teritorijų priežiūros vadovas Giedrius Mikutis.
Išgelbėtas vėžlys

Kaip atsidūrė šulinyje – neaišku

„Kaip vėžlys pateko į fontano šulinio dugną – nežinia. Išjungus fontaną, sklendės tarp paties fontano ir šulinio užsidaro, o vanduo – necirkuliuoja. Tad gali būti, jog vežliukas į šulinį pateko vamzdžiais dar tada, kai fontanas veikė“, – svarsto G. Mikutis.

Bendrovės atstovas sako, jog išgelbėjus vėžlį, darbuotojai mėgino informacijos apie šį roplį ieškoti internete. „Spėliojome, galbūt mūsų vairuotojas išgelbėjo balinį vėžlį – tai labai reta ir nykstanti Lietuvoje gyvenančių vėžlių rūšis. Tačiau galiausiai paaiškėjo, jog tai – baliniams vėžliams gimininga, geltonpilvio raštuotojo vėžlio patelė. Bet kuriuo atveju džiaugiamės, kad gyvūnas surastas gyvas ir, iš pažiūros, sveikas“, – šypsosi G. Mikutis.

Jau įkurdintas naujuose namuose

Kol darbuotojai aiškinosi, ar tai naminis, ar laukinis gyvūnas bei kaip jam padėti, nelaimėlis buvo įkurdintas „Ecoservice Klaipėda“ biuro patalpose. Vėliau, pasak bendrovės atstovo, vėžlys apkeliavo ir darbuotojų namus – kadangi jam būtinas vanduo, plūduriavo darbuotojų voniose, gardžiavosi specialiai jam parūpintu maistu.

„Galiausiai vėžliu ir naujų namų paieškomis sutiko pasirūpinti egzotinių gyvūnų prieglauda „Egzotic SOS“. Prienų rajone įsikūrusi prieglauda mielai sutiko laikinai priglausti vežlį ir surasti jam namus. Prieglaudos atstovė surado šeimą, jau auginančią tokios pat rūšies vėžliuką, kuri mielai priglaudė ir mūsų pamestinuką. Tad jau praėjusio sekmadienio vakarą vežlys saugiai pasiekė Kauną ir buvo perduotas į naujus namus“, – teigė G. Mikutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)