Klaipėdos vadovų vizijose – šunų aikštelės kiekviename kieme, specialios kapinės ir keturkojų paplūdimiai. Taip tikimasi sumažinti įtampą tarp šunų šeimininkų ir tų asmenų, kurie gyvūnų neturi, skelbia "Lietuvos rytas".

Klaipėdos savivaldybė nuolat sulaukia nepatenkintų gyventojų skundų, kad šunų turėtojai nepaiso ženklų, draudžiančių vedžioti keturkojus, kad šie atlieka gamtinius reikalus bet kur, net vaikų žaidimų aikštelėse ar smėlio dėžėse, o išmatas surenka tik vienas kitas šeimininkas.

Klaipėdos vicemero Artūro Šulco suburti specialistai, remdamiesi užsienio šalių pavyzdžiu, jau pateikė šunų gerovės viziją.

Šunims bus skirtas specialus jūros pakrantės ruožas. Čia bus galima ilsėtis kartu su augintiniais, neerzinant kitų poilsiautojų. Dabar vestis šunis į paplūdimius draudžiama.

Bus įsteigtos gyvūnų kapinės. Čia atguls ir veterinarijos klinikose, ir gyvūnų prieglaudose užmigdyti gyvūnai.

Siūloma pasiremti Prancūzijos ir Belgijos patirtimi. Šiose šalyse prie kiekvieno daugiabučio yra nedidelis aptvertas plotelis, įkaltas stulpelis, stovi šiukšlių dėžė, kastuvėlis ir maišeliai. Gyventojai čia atveda savo augintinius atlikti gamtinių reikalų.