Akcijos metu aplinkosaugininkai Šiaulių regione patikrino daugiau kaip 100 ūkio subjektų ir beveik 100 fizinių asmenų. Nustatyta 17 atvejų, kuomet įmonės atliekas naudojo kaip kurą ir 22 atvejai, kuomet atliekas ir šiukšles į krosnis grūdo gyventojai. Daugiausiai pažeidimų nustatyta Telšių rajone – 9, Kelmės – 8, Plungės ir Šiaulių po 6. Vienas atliekų deginimo atvejis nustatytas Pakruojo rajone, po du Mažeikių, Radviliškio ir Akmenės rajonuose. Trys pažeidėjai nubausti Joniškio rajone, teigiama pranešime spaudai.

Dar ne visi žino, kad eksploatuojant katilus tiek buityje, tiek įmonėse galima naudoti tik kurą. Atliekas deginti griežtai draudžiama. Deja, dažnai pasitaiko atvejų, kuomet kaip kuras naudojama dažyta ir kitaip apdirbta mediena, baldų gamybos atliekos, seni langai, laminuota plokštė. Nustatyta atvejų, kuomet buvo deginamos pakuotės, plastikas ir net drabužiai.
Krosnis

Visiems pažeidėjams buvo surašyti protokolai ir skirtos baudos. Iš viso paskirta baudų už 1050 eurų. Trimis atvejais buvo skaičiuojama gamtai padaryta žala. Pažeidėjams teko sumokėti dar po 100 eurų.

Akcijos metu išaiškinti ne tik atliekų deginimo atvejai bet ir kiti pažeidimai. Pavyzdžiui, Kelmės rajono agentūros darbuotojai reidų metu tikrindami teritorijas nustatė du netinkamų eksploatuoti transporto priemonių ardymo atvejus, kuomet tai darė tam teisės neturintys asmenys. Taip pat nustatytas vienas atliekų apskaitos pažeidimas.