„Kas kompensuos šernų padarytą žalą? Jie sukniso visus laukus“, – skundžiasi klausytoja.
E. Tijušas
Tačiau, kaip Medžiotojų draugijos atstovas, noriu pasakyti, kad geriausia yra išvengti žalos. Tam reikia ieškoti kontaktų su vietos medžiotojais.

Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas E. Tijušas sako, kad ne tik šernų, bet ir visų kanopinių žvėrių bei bebrų daromą žalą žemės arba miško savininkams reglamentuoja medžioklės įstatymas ir poįstatyminiai aktai.

Jo teigimu, kiekvienoje savivaldybėje mero įsakymu yra sukurtos komisijos žalos įvertinimui, o už jų kompensavimą atsakingi medžiotojai.

„Pagal medžioklės įstatymo nuostatas, jeigu komisija nustato, kad žala padaryta, o savininkas ėmėsi visų žalos įvertinimo metodikoje nustatytų priemonių , už žalos atlyginimą atsakingi medžioklės ploto naudotojai“, – tikina Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas.

E. Tijušo teigimu, daugelyje savivaldybių žalos atlyginimo mechanizmas yra gana paprastas – žmogus tiesiog turi kreiptis į seniūniją.

„Tačiau, kaip Medžiotojų draugijos atstovas, noriu pasakyti, kad geriausia yra išvengti žalos. Tam reikia ieškoti kontaktų su vietos medžiotojais. Jie puikiai žino, kad yra atsakingi už žalą, tad tikrai padės ir suras būdus ir priemones, kaip tos žalos išvengti“, – mano Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugijos pirmininko pavaduotojas.