Liudininkė: nenaudėlis taip bandė sutaupyti

Įvykio liudininkė Margarita (vardas pakeistas – red. past.) GRYNAS.lt pasakojo, kad antradienį maždaug dešimtą valandą vakaro jai su drauge vaikščiojant netoli namų pajutusi baisią smarvę. Netrukus paaiškėjo ir jos šaltinis – fekalijų upė. Moteris apgailestauja, kad išėjusi pasportuoti kartu su savimi nepasiėmė mobiliojo ryšio telefono, kuriame esančia vaizdo kamera būtų galėjusi užfiksuoti pažeidimą.

Pasak pašnekovės, fekalijos pasipylė Jotvingių gatvėje. Tai pamačiusios moterys nutarė paieškoti taršos šaltinio. Paieška ilgai neužtruko ir netrukus jos atrado, kad fekalijos į gatvę teka iš Jotvingių gatvėje gyvenančių kaimynų kiemo. Didžiulis namas stovi ant kalno, todėl nuotekos be jokių kliūčių leidosi žemyn ir pasiekė netgi Liepkalnio bei Dzūkų gatves.

„Besportuojant vakare užuodėme klaikų dvoką. Jis buvo toks stiprus, kad net pykino ir skaudėjo galvą. Srovė buvo labai didelė. Matyt, nenaudėlis turi vietinius kanalizacijos šulinius, kurie užsipildė, tada su siurbliu išpumpavo ir viską paleido. Jis nenori mokėti pinigų už legalų nuotekų išsiurbimą. Išsirinko tamsų paros metą ir per kokią valandą tikriausiai viską išpumpavęs išpylė. Aš pamačiau, kad tas namas yra ant kalniuko, bet kieme buvo didžiulis šuo, todėl į kiemą nėjau. Bet jis pats tuo kvapu „nesimėgauja“, nes viskas nuteka žemyn ir subėga į Dzūkų gatvėje esančią lietaus kanalizaciją“, - skundėsi Margarita.

Kaimynas
Visur teka vanduo. Galiu parodyt, kad bėga nuo stogo – vamzdis išeina į gatvę. Nėra jokios smarvės. Baikit, čia tokia nesąmonė. Man viskas gerai, o jums negerai? Nežinau, jeigu jūs užuodžiat kokią smarvę...

Tačiau labiausiai jai pikta dėl to, kad pastebėjus aplinkosaugos pažeidimą nėra kam apie tai pranešti. Moteris tikino, kad į aplinkosaugininkus kreiptis negalėjo, nes jų darbo diena jau buvo pasibaigusi. Todėl ji apie tai pranešė policijai, bet pareigūnai, Margaritos teigimu, į įvykio vietą taip ir neatvyko.

Jai buvo patarta ryte policijai parašyti pareiškimą. Moteris taip ir padarė, tačiau abejoja, ar iš to bus kokia nauda, nes per naktį tirpstantis sniegas panaikino visus tekėjusių fekalijų pėdsakus.

„Absoliučiai nėra kaip nubausti nenaudėlio, kuris leidžia sau taupyti neišveždamas nuotekų. Jis pasirinko tokį metą, kai nedirbo specialios tarnybos. Aišku, yra policija, bet ji atvažiuoja labai vėlai arba iš viso neatvažiuoja. Tokiu būdu labai daug ką galima išpilti. Šiuo atveju policija neatvyko. Parašiau ryte pareiškimą, bet jau nieko nesimato ir kvapelio nebeliko. Tirpstantis vanduo čiurlena nuo kalno. O mėginių niekas neims. Niekaip neįmanoma sutramdyti tokių nenaudėlių. Galima nebent iškolioti“, - apgailestavo pašnekovė.

Kaimynas: čia vanduo kelią išgraužė

Kad Jotvingių gatvėje nebeliko buvusios taršos fekalijomis pėdsakų, užfiksuotų antradienio vakarą, įsitikino ir į įvykio vietą atvykę GRYNAS.lt žurnalistai. Nuo kalno ramiausiai tekėjo tirpstantis sniegas ir ledas. Tiesa, buvo aiškiai pastebimos vandens išgraužtos vietos.

Tačiau befotografuojant iš pašnekovės minėto namo išėjęs neprisistatęs vyriškis ėmė klausinėti, kas ir kokiu reikalu sukiojasi aplink jo tėvų namus. Kai sužinojo, kad žurnalistai aiškinasi taršos fekalijomis aplinkybes, vyras išdėstė, kad jokios nuotekos šiuo keliu niekada netekėjusios. Anot jo, jei taip būtų buvę, taip greitai nusižengimo pėdsakai dingę nebūtų.

O ledo išgraužos, pasak susinervinusio vyro, atsirado dėl tirpstančio ledo ir nuo jo namo stogo atitekančio vandens: „Visur teka vanduo. Galiu parodyt, kad bėga nuo stogo – vamzdis išeina į gatvę. Nėra jokios smarvės. Baikit, čia tokia nesąmonė. Man viskas gerai, o jums negerai? Nežinau, jeigu jūs užuodžiat kokią smarvę...“

Be to, jis ėmė aiškinti, kad tokiais teiginiais jam esą bando pakenkti priešiškai nusiteikę kaimynai. O galiausiai vyras bandė nukreipti kalbą rekomedavęs, kad žurnalistams geriau būtų rašyti apie tai, kodėl Vilniaus miesto savivaldybė neremontuoja į arimą panašių gatvių.

GRYNAS.lt policijos atstovas patvirtino, kad antradienį šiek tiek po vienuolikos vakaro bendrasis pagalbos centras sulaukė vilnietės pranešimo, o ryte policijai ji įteikė ir pareiškimą. Anot jo, šiuo metu įvykis tiriamas.

Tuo tarpu Vilniaus miesto aplinkosaugininkai apie Jotvingių gatvėje galimai išpiltas fekalijas iš žurnalisto teigė išgirdę pirmą kartą.