Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai liepos 8 d. gavę pranešimą apie pastatytus tinklus Rokiškio rajone, Petrošiškio ežere, nedelsiant reagavo ir iš Petrošiškio ežero ištraukė 1 bešeimininkį 180 metrų ilgio statomą tinklą. Tuo metu pažeidėjo nustatyti nepavyko.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai jau anksčiau dėl šio privataus ežero yra gavę pranešimų ir sulaikę šalia gyvenantį brakonieriaujantį ir iš parduodamos žuvies gyvenantį asmenį.

Liepos 12 d. anksti ryte, prieš tai surinkus dar papildomą informaciją apie prie šio ežero gyvenantį, jau ne kartą baustą administracine tvarka, asmenį buvo organizuotas reidas. Informacija pasitvirtino ir ežere buvo pastebėtas statomus tinklus tikrinantis pilietis J.A.

Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai iš ežero ištraukė 10 venterių, 3 didžiulius bučius, 3 statomus tinklus. Dauguma šių draudžiamų žvejybos įrankių buvo savadarbiai ir iš vandens net nebūdavo ištraukiami, tiktai keičiamos jų pastatymo vietos. Visam šiam turtui išgabenti reikėjo pasitelkti sunkvežimį.

Pažeidėjui J.A už neteisėtą žvejybą buvo surašytas administracinių teisės pažeidimų protokolas, taip pat konfiskuota medinė valtis. Už šį pažeidimą numatyta bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo įrankių konfiskavimu. Kadangi šis ežeras yra privatus tai jo savininkei, gyvenančiai Vilniaus rajone, buvo išsiųstas Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento raštas įpareigojantis rūpintis žuvų ištekliais savo ežere.
Sulaikytas brakonierius