Šiaulių AVPK Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai dviračiu važiuojantį J.J. (1963 m.) pastebėjo kelyje Lygumai - Pamūšis. Vyras ant dviračio bagažinės vežėsi į maišą įkištus spąstus, kurie draudžiami naudoti. Apie sulaikytą vyrą buvo pranešta aplinkosaugininkams.

Į įvykio vietą atvykę Pakruojo rajono agentūros darbuotojai J.J. atpažino. Mat nesyk buvo kilę įtarimų, kad Pakruojo rajono gyventojas gali verstis neteisėta veikla, bet įrodymų vis pritrūkdavo. Išdagiečių kaimo gyventojas bandė išsisukti ir šį sykį. Vyras teigė, kad spąstus, kurių pats nenaudoja, vežė vienam Pamūšio kaimo gyventojui, kurio vištas esą pjauna audinė ir ją reikia sugauti. Pareigūnai nepatingėjo pasidomėti ir sužinojo, kad nurodytas pilietis išvis vištų neaugina ir spąstų tikrai neprašė.

Brakonierio melas ir čia nesibaigė. Paprašytas parodyti savo sodybą vyras pareigūnus nuvedė pas kaimyną. Tačiau ši gudrybė taip pat neišdegė. Galiausiai J.J. buvo priverstas parodyti savo sodybą, kur pareigūnų laukė nemažai staigmenų. Apžiūrint ūkinius pastatus buvo rasti keturi žali bebrų kailiai, šeši neselektyviniai spąstai, trisdešimt keturios ankščiau naudotos, stipriai ištampytos kilpos, vienas bučiukas ir trys šeškų kūno liekanos be kailių.

Pilietis J.J., priremtas įrodymų, prisipažino, kad neteisėtai medžiojo bebrus. Jam surašytas protokolas (ATPK 85 str. 3 d. ir 85 str. 4 d.), o visi įrankiai ir trofėjai išimti. Už neteisėtą medžioklę ir kilpų laikymą brakonieriui gresia bauda iki 1737 eurų. Be to, teks atlyginti gamtai padarytą žalą. Šiuo atveju žala gali būti didesnė kaip 1750 eurų.