Laukinėje gamtoje liūtai ir tigrai yra plėšrūnai, persekiojantys ir užmušantys savo aukas. Tačiau zoologijos soduose jie to patirti nebegali. Todėl prižiūrėtojai ieško būdų, kuo galėtų pakeisti medžioklės patirtį, rašo „LiveScience“.

Smithsonian nacionalinis zoologijos sodas Vašingtono valstijoje savo plėšrūnus kartą per savaitę maitina nedorotais kitų gyvūnų kūnais. „Tai sužadinantis ir skanus būdas praturtinti mūsų mėsėdžius. Skirtingos gyvūno dalys turi skirtingų maistinių medžiagų: raumenyse gausu baltymų ir riebalų, kepenyse - svarbiausių vitaminų, kauluose - mineralų, tokių kaip kalcis“, - sakė zoologijos sodo viešųjų ryšių atstovė Jennifer Zoon. Dažniausiai maistu tampa triušiai ir karvės.

Tačiau, kadangi svarbus ne tik valgiaraštis, bet ir plėšrūnų instinktai, ne viename zoologijos sode imituojamas medžioklė procesas. Kai kur maitos, kurias ėda liūtai ar tigrai, specialiai judinamos, o Smithsonian dar ir kuria kartotinį „grobį“. „Mūsų prižiūrėtojai gali būti labai kūrybiški ir sukuria „aukas“ iš kartono bei kitų leistinų medžiagų - paskui mūsų gyvūnai jas persekioja“, - sakė J. Zoon.

„LiveScience“ rašo, jog gyvūnų teisių gynėjai galėtų būti patenkinti, jog plėšrūnų maitinimo procesas nėra parodomai žiaurus, tačiau kiti gali ir apgailestauti, jog liūtai ir tigrai negali iš tiesų pasinaudoti savo medžioklės instinktais.