Šiuo metu bet koks žiaurumas gyvūnams laikomas nusikaltimu, tačiau C. Oda teigia, jog benamių gyvūnų gaudymas ir neutralizavimas nėra pakankamai efektyvus ir daug kainuoja, praneša "The Associated Press".

Anot Jutos pareigūno, tokie gyvūnai kaip sulaukėjusios katės ar balandžiai kelia grėsmę kitiems gyvūnams, nes nešioja infekcijas, atakuoja silpnesnius.

Pagal naujas taisykles gyventojai galėtų nušauti gyvūną, kuris jiems atrodys "regimai benamis". Tarp C. Oda pateikiamų "humaniškų būdų" sunaikinti gyvūnus yra ir lazdos bei lankas ir strėlė.

"Noriu apsaugoti žmones, kad jie nepatektų į bėdą už tai, jog pasielgė teisingai", - teigė C. Oda.

Po to, kai gamtosaugininkus papiktinęs pasiūlymas pateiktas oficialiai, C. Oda sulaukė apie pusės tūkstančių laiškų elektroniniu paštu, tarp kurių buvo kelios dešimtys grasinimų, skelbia "The Salt Lake Tribune".

"Kai kurie laiškai buvo ant ribos. Kai kuriuose buvo sakoma: "Geriau matysiu negyvą tave, o ne katę". Jie nesakė, jog veiks, kad man pakenktų, bet kad mieliau matytų mane negyvą. Tai tie patys žmonės, kurie gyvūnus kelia aukščiau už žmones, kurie tikrai labiau norėtų matyti negyvą žmogų nei gyvūną", - teigė C. Oda.

Jis teigė nenorintis, kad gyventojai su gyvūnais elgtųsi žiauriai, tačiau aiškino, jog žmonės, ypač gyvenantis gyvūnų gaudytojų mažai prižiūrimose teritorijose, turi būti pajėgūs susitvarkyti su problemomis be baimės būti nubausti.

"Aš užaugau tarp gyvūnų, su žmona labai mylime šunis ir nėra taip, jog nemėgčiau kačių. Tačiau nekenčiu balandžių. Jie nešvarūs ir įžūlūs. Turiu draugą, kuris prarado plautį dėl toksinų jų išmatose", - teigė C. Oda.

Jo siūlymas dar turi būti patvirtintas.