Japonija baigė banginių medžioklės sezoną įvykdžiusi mažiau nei trečdalį savo plano, remdamasi šalies žuvininkystės agentūra skelbia BBC.

Banginių medžioklės laivai su 266 mažaisiais banginiais ir finvalu (antru pagal dydį banginiu) šią savaitę iš Antarktidos vandenyno patraukė namo. Nors medžioklės tikslas buvo sugauti apie 900 banginių.

Žuvininkystės agentūra dėl nesėkmės apkaltino prieš banginių medžioklę kovojančių aktyvistų sabotažą.

Japonija kasmet vykdo "teisėtą banginių tyrimą", tačiau aktyvistai tvirtina, jog tuo siekiama užmaskuoti komercinę banginių medžioklę, kuri buvo uždrausta pagal tarptautinę sutartį.

"Laimikis buvo mažesnis nei planuota dėl prastų oro sąlygų ir aktyvistų sabotažo aktų, - remdamasi žuvininkystės agentūros pareigūnu skelbė naujienų agentūra AFP. - Be abejonės, dėl to kaltos sabotažo kampanijos".

JAV įsikūrusios gamtosaugos organizacijos "Sea Shepherd" aktyvistai kasmet sezono metu lydi Japonijos laivus, siekdami sutrukdyti medžioklę.

"Aš manau, jog kampanija buvo labai sėkminga, - sakė organizacijos prezidentas Paulas Watsonas. - Aš spėjau, kad jie savo planą įvykdys ne daugiau kaip 30 proc., bet jie pasiekė tik 26 proc. Mes ėjome teisingu keliu".

Komercinė banginių medžioklė draudžiama 25 metus, tačiau Japonijos žvejai kasmet pagauna apie 1 tūkst. banginių, tvirtindami, jog tai daro mokslinei tyrimų programai.

GRYNAS.lt jau rašė, kad patys japonai banginių medžioklės draudimą vertina kaip neigiamą Vakarų kultūros įtaką. Specialiame GRYNAS.lt interviu japonų žurnalistė teigė: tikiuosi, ir toliau valgysime banginių mėsą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją