Antradienį ryte iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Jeruzalės mikrorajone, prie pat pat Jeruzalės g. esančiame ežerėlyje iš guminės valties statomi tinklai. Į pranešimą reagavęs Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininko pavaduotojas Darius Simanavičius teigė, kad iš pradžių sunkiai patikėjo, kad tai gali būti tiesa, tačiau nusprendė nuvažiuoti ir patikrinti gautą informaciją.

„Gavęs pranešimą, kad Vilniaus mieste tokioje atviroje ir viešoje vietoje statomi tinklai, iš pradžių pagalvojau, kad skambina Mėnulio pilnaties sindromo kamuojami žmonės, kadangi pastebime, kad esant pilnačiai išauga pranešimų skaičius ir sumažėja jų patikimumas. Esant pilnačiai gauname labai kurioziškų pranešimų, žmonės būna suirzę, pasireiškia nuotaikų kaita, o pasitaiko ir tokių, kurie paskambinę pranešti apie pažeidimą galiausiai atsisveikina rusiškais keiksmažodžiais“, - kalbėjo D. Simanavičius, pridėjęs, kad į bet kokius pranešimus pareigūnai reaguoja.

Atvykus prie Jeruzalės ežerėlio pranešimas pasitvirtino. Sučiuptas vyras prisipažino, kad kitame ežerėlio gale pastatė vieną tinklą. Nors draudžiamas žvejybos įrankis buvo pastatytas visai neseniai, į jį jau spėjo pakliūti kelios kuojos ir ešeriai. Už kelių šimtų metrų nuo Jeruzalės ežerėlio gyvenantis Kalvarijų g. gyventojas į žvejybą pasiėmė ne tik 20 m ilgio statomą tinklą, bet ir meškeres. Pasiteiravus, kodėl negaudo meškerėmis, atšovė, kad taip kimba tik mažos žuvys.

Asmeniui, norėjusiam pasigauti stambesnių žuvų, už Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių pažeidimą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 87 str. 3 d. gresia administracinė bauda nuo 144 iki 289 Eur su guminės valties ir tinklų konfiskavimu bei teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą.