Šį kartą pažeidėjas buvo apsiginklavęs iš grėblio sukonstruotu žeberklu ir mūvėjo bridkelnes. Žuvies vyras šį syki sugavęs dar nebuvo. Paklaustas, kodėl, taip atkakliai, nepaisydamas didelių baudų vyras vis vien brakonieriauja, šiaulietis paaiškino, kad žuvis gaudo, nes neturi ką valgyti. Brakonieriui dar sykį surašytas protokolas (ATPK 87 str. 3d) už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą panaudojant draudžiamus žvejybos įrankius. Jam gresia bauda nuo 115 iki 289 eurų.

Prieš savaitę, sekmadienį, brakonierius net du kartus buvo sulaikytas neetatinių aplinkos apsaugos inspektorių. Pirmą kartą šiaulietis įkliuvo su dviem bučiukais ir dviem lydekomis, antrą – su žeberklu ir lydeka. Po kelių dienų šiaulietis vėl įkliuvo brakonieriaujantis. Tą kartą žeberklu žvejojąs vyras žuvies sugavęs nebuvo. Aplinkosaugininkai iš šiauliečio jau konfiskavo du bučiukus, tris žeberklus, dvejas bridkelnes ir tris sugautas žuvis. Vyrui jau yra paskirta baudų ir priskaičiuota gamtai padarytos žalos už daugiau kaip 1230 eurų.

Šį kartą J.V. vėl bus skirta piniginė bauda, mat įstatymas kitokių poveikio priemonių, nors ir užkietėjusiam brakonieriui, nenumato.