Alytaus RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai vykdė gyvosios gamtos apsaugos reidą Alytaus rajone. Reido metu apie 17 val. ties Angininkų gyvenviete sulaikyti du piliečiai, kurie Peršėkės upėje gaudė žuvis su traukiamu tinklu.

Nors pažeidėjai aplinkosaugininkus bandė įtikinti, kad upė tuščia ir žuvų nesugavo, tačiau apieškojus teritoriją, rastos paslėptos dešimt lydekų ir keturios kuojos, svėrusios 0.2 kg.

Simno gyventojai P. K. ir E. L. aplinkosaugininkams gerai žinomi ir ne kartą bausti. Paskutinį kartą akistatą su pareigūnais pažeidėjai turėjo šių metų gegužės 5 d., kai Teizininkų ežere žvejojo statomais tinklais.

Etatiniams brakonieriams už žvejybą traukiamu tinklu surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal ATPK 87 str. 3 d. Jiems gresia baudos nuo 115 iki 289 eurų. Už neteisėtai sugautų dešimt lydekų ir 0.2 kg kuojų pažeidėjams teks atlyginti žuvų ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 1586 eurus. Pažeidėjų naudotas žvejybos įrankis, kurį buvo labai gaila atiduoti aplinkos apsaugos inspektoriams, bus konfiskuotas, tačiau su traukiamu tinklu jie dar spėjo išdidžiai „įsiamžinti" paskutinėje nuotraukoje.
Aplinkosaugininkai sučiupo labai išdidų brakonierių