Be deguonies balionų, tik su vamzdeliais upę švarinantiems narams prireikė nemažai fizinės ištvermės.

Iš Nevėžio dugno jie traukė virdulius, ratlankius, padangas, batus, dėžes, parduotuvės pirkinių vežimėlius ir kitus daiktus.
Šie radiniai pravertė patiems tvarkytojams. Į vežimėlius buvo kraunami iš upės ištraukti daiktai ir vežami į šiukšlėms pilti skirtas vietas.
Citata
Matomumas vandenyje buvo prastas, tad apie žuvų populiaciją nieko nesužinota, užtat nardytojus pradžiugino Nevėžyje rastas vėžys. Jis žnyplėmis įsikabino į šio departamento Gyvosios gamtos inspekcijos vadovo Alfredo Breivės pirštinę.

Povandeninės žūklės mėgėjai iš vandens ištraukė ir piniginę su asmens dokumentais, priklausančiais jaunam Šiaulių gyventojui, vienos moters piniginė rasta ant kranto. Asmenų piniginės su dokumentais perduotos policijai.

Talkos vandenyje ir ant žemės organizatoriai - Panevėžio regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojai tvarkė pakrantes. Šios įstaigos vadovas Valdemaras Jakštas sakė, kad jį ir kolegas pribloškė smarkiai prišiukšlintas ruožas ties „Maximos“ parduotuve.

Aplinkosaugininkai narų paprašė pasižvalgyti ir Senvagėje, tačiau ne šiukšlių, o žuvų. Mat norėta įsitikinti, ar būtina į Senvagę prileisti daugiau žuvų. Tačiau matomumas vandenyje buvo prastas, tad apie žuvų populiaciją nieko nesužinota, užtat nardytojus pradžiugino Nevėžyje rastas vėžys. Jis žnyplėmis įsikabino į šio departamento Gyvosios gamtos inspekcijos vadovo Alfredo Breivės pirštinę.
Nevėžio upė

„Aplinkosaugos atžvilgiu Nevėžis nėra labai užteršta upė. Tad nenuostabu, kad joje veisiasi vėžiai“, – paaiškino V. Jakštas. Po darbų aplinkosaugininkai narams ir baidarininkams pasiūlė pasistiprinti koše.

Vicemeras virino kryžius

Šeštadienį aplinka buvo tvarkoma ir kitose miesto vietose. Senosiose kapinėse su partijos bičiuliais ir kolegomis darbavęsis Panevėžio vicemeras Maurikijus Grėbliūnas atsivežė suvirinimo aparatą ir suvirino dalį chuliganų nuo antkapių nudaužytų metalinių kryžių.

Suskaičiuota, kad iš viso reikia sutvarkyti apie 40 kryžių.
Kapinėse plušėjęs istorikas, Panevėžio miesto tarybos narys Juozas Brazauskas pasakojo, kad jie sutvarkė pirmojo miesto burmistro Aleksandro Vytarto amžinojo poilsio vietą, ji buvo smarkiai apleista.
Didelis būrys Darbo partijos Panevėžio skyriaus, vadovaujamo Petro Narkevičiaus, narių sutvarkė teritoriją prie Bendruomenių rūmų.

Panevėžiečiai tvarkosi anksčiau

Lietuvoje tradicinė aplinkos švarinimo akcija vyksta paskutinį balandžio savaitgalį, tačiau jau kelinti metai panevėžiečiai puola tvarkytis anksčiau. Šiemet Panevėžyje visuotinė teritorijų valymo talka vyko savaitgalį, tačiau miestas buvo tvarkomas visą praėjusią savaitę, nuo balandžio 7-osios. 

Pasak miesto teritorijų tvarkymą koordinavusio Savivaldybės įmonės „Panevėžio specialus autotransportas“ vadybininko Sigito Vainausko, buvo nuspręsta, kad žmonėms bus nemalonu iki balandžio pabaigos gyventi prišiukšlintame mieste. Juolab kad šiais metais nebuvo sniego, ir šiukšlės parkuose, pagrioviuose ar tiesiog gatvėse badė akis. Tad mokyklos, visuomeninės organizacijos ir visi aplinkai neabejingi gyventojai pakviesti įsijungti į miesto tvarkymo darbus anksčiau.
Skaičiuojama, kad į talką atėjo apie 1700 žmonių.

Tačiau, S. Vainausko teigimu, mieste vis tiek liko nesutvarkytų teritorijų.
Vakar ryte važinėdamas po Panevėžį jis išvydo daug šiukšlių Rožyno mikrorajone, už „Babilono“ ir kitur.

Dar nevalytos teritorijos bus švarinamos pasitelkus viešuosius darbus dirbančius asmenis.