Liepos 14 d. Didžiulio (Daugų) ežere vyko socialinė iniciatyva „Išvalykime ežerus kartu“, kurios tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į Lietuvos ežerų būklę urbanizuotose teritorijose bei žmogaus daromą neigiamą poveikį ežerams ir jų gyvūnijai. Tokių ežerų užterštumas įvairiomis atliekomis yra problema, kuri numanoma, tačiau nėra tiesiogiai matoma.

Pagrindiniai šios iniciatyvos organizatoriai - bendrovė „Coca-cola“ ir nardymo instruktorius Gintaras Krakauskas, kuris tokią veiklą su bendraminčiais vykdo jau kelinti metai.

Prie ežero valymo akcijos noriai prisidėjo Daugų seniūnija. Ji pakvietė Daugų miestelio gyventojus valtimis pargabenti į krantą narų ištrauktas iš ežero šiukšles.

Akcijos savanoriai narų ištrauktus daiktus dėjo į krūvą, kurios turinys buvo labai įvairus – nuo stiklinių ir plastikinių indų, puodų, metalinių vamzdžių, padangų iki … granatos.

36 narų komanda, padedant savanoriams iš Daugų ir „Coca-cola“ bendrovės, surinko daugiau kaip toną įvairiausių kažkada į ežerą sumestų daiktų. Šiukšlės buvo sukrautos į stambiagabaritėms atliekoms skirtą konteinerį.

Tikimės, kad ši akcija atkreips visuomenės dėmesį, poilsiautojai kultūringiau elgsis poilsiaudami gamtoje, žmonės gyvenantys prie ežero išmoks atliekas nunešti iki buitinių atliekų konteinerio, o ne sumesti į ežerą ar palikti numestas ant kranto.