Tvarka, pagal kurią konfiskuotos žuvys užkasamos numatyta dar 2004 metais išleistose ir Vyriausybės nutarimu patvirtintose taisyklėse, rašo "Lietuvos žinios".

Pagal jas, jei valstybei perduodamas turtas, šiuo atveju - žuvys, yra greitai gendantis, apie jį turi būti pranešta ne vėliau kaip per 24 valandas nuo sulaikymo momento. Mokesčių inspekcija savo žinion perima tik tokį greitai gendantį turtą, kurį dar galima realizuoti per 48 valandas nuo pranešimo gavimo momento. Trumpiau tariant, gyvosios gamtos apsaugos inspektoriai žuvis privalo sunaikinti.

LŽ kalbintos labdaros valgyklų atstovės tikino, kad tokias žuvis jos mielai priimtų ir net nupirktų, tačiau žuvų kaina turėtų būti mažesnė nei parduotuvėse.

Aplinkos apsaugos agentūros direktorius Raimondas Sakalauskas taip pat apgailestavo, kad konfiskuotas žuvis tenka supūdyti ir išmesti. "Yra galimybė tas žuvis panaudoti maistui arba kaip nors kitaip realizuoti, bet susiduriame su Maisto ir veterinarijos tarnybos (MVT) barjeru", - LŽ sakė jis.

Tačiau MVT atstovai tikino, kad į jų instituciją niekas nėra kreipęsis. Ką daryti su konfiskuotomis žuvimis, esą gali nuspręsti patys inspektoriai. "Mūsų niekas neprašė, kad padėtume spręsti tokią problemą, todėl daugiau pakomentuoti negalėčiau. Tačiau pagal teisės aktus spręsti, kaip elgtis su žuvimis, gali patys inspektoriai", - aiškino MVT atstovė Jurgita Savickaitė, rašoma "Lietuvos žiniose".