A.M. aplinkosaugininkams paaiškino, kad medžiojo iš medžiotojų klubo „Vilkogaudis“ aptvaro pabėgusį elnią. Vyras prisipažino į elnią šovęs keturis kartus. Kad elnias tikrai paspruko iš aptvaro, patvirtino ir medžiotojų klubo „Vilkogaudis“ pirmininkas A.V. (1969 m.). Jis paaiškino, kad iš klubui priklausančio laukinių gyvūnų aptvaro, esančio Pakštelių k., Šiaulių rajone, rytą, išlaužę aptvaro tvorą, į aplinką pabėgo 4 vnt. taurieji elniai ( 2 vnt. t. elnio patinai ir 2 vnt. elnio patelės).

Apie pabėgusius iš aptvaro elnius pirmininkas nedelsdamas turėjo pranešti aplinkosaugininkams, tačiau to nepadarė. Tris elnius darbuotojams pavyko gražinti į aptvarą, o ketvirtąjį matydamas, kad sugražinti nepavyks, aptvaro savininkas paprašė medžiotoją A.M. Sumedžioti.

Kelis kartus šaudamas į už aptvaro ribų esantį elnią, A.M. pažeidė Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių reikalavimus (58.2.1 punkt.). Už teisės aktų, reglamentuojančių medžioklę, reikalavimų pažeidimą jam surašytas protokolas. (ATPK 85 str. 5 d.) Surinkta medžiaga bus perduota teismui, kuris ir spręs kokią nuobaudą medžiotojui paskirti. Administracinių teisių pažeidimo kodeksas numato, kad asmens, turinčio teisę medžioti (medžiotojo), buvimas medžioklės plotuose su į dėklą neįdėtu medžiokliniu ginklu, kai tam medžioklės plotų vienetui išduotame medžioklės lape nėra įrašo apie šį medžiotoją ir gyvūnas nesumedžiotas, arba medžiojimas teritorijose, kuriose šis asmuo (medžiotojas) neturi teisės medžioti, kai gyvūnas nesumedžiotas, – užtraukia baudą nuo penkių šimtų septyniasdešimt devynių iki vieno tūkstančio keturių šimtų keturiasdešimt aštuonių eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų.

Kadangi elnias buvo auginamas aptvare ir iš jo paspruko, žala gamtai šiuo atveju nebus skaičiuojama. Priešingu atveju medžiotojas turėtų sumokėti daugiau kaip 5500 eurų.