Nuvykus į Jonavos rajone esantį Girininkų mišką pareigūnai rado pastatytas kilpas ant Šešuvos upės šlaito. Iš po nakties iškritęs sniegas slėpė žmogaus pėdsakus, tačiau įgudusi pareigūnų akis rado miške įspaustus žmogaus batų pėdsakus ir jais atėjo iki šalia esančios sodybos. Sodyboje pareigūnams į akis krito pastatyti gyvagaudžiai spąstai, kurie buvo išdėlioti po visą kiemą.

Pareigūnams apžiūrint spąstus prie jų priėjo sodyboje dirbantis pilietis, kuris, kaip vėliau paaiškėjo, ir buvo pastatęs kilpas, skirtas gaudyti medžiojamuosius gyvūnus. Pilietis pripažino, kad nuo 2015 metų rudens jam į kilpas įkliuvo vienas usūrinis šuo (mangutas).

Piliečiui už kilpų gaminimą bei medžioklę naudojant kilpas surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, o byla bus perduota nagrinėti Jonavos rajono apylinkės teismui. Bauda, numatyta už kilpų naudojimą, nuo 579 iki 1737 Eur, o už gaminimą nuo 289 iki 868 Eur.

Aplinkosaugininkai kviečia piliečius būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.