Nors yra dalinamos komposto dėžės ir veikia žaliųjų atliekų surinkimo aikštelės, vis dar pasitaiko atvejų, kuomet miestuose ir miesteliuose yra deginamos daržininkystės ir sodininkystės atliekos. Pasitaiko, kad deginamos ir pakuotės, plastikas ar net padangos. Žmonės nesuvokia, kad tokiais savo veiksmais daro žalą gamtai. Kaip rodo statistika, neretai nuo padegtų šiukšlių kyla dideli gaisrai, nukenčia žmonių turtas ar net patys žmonės.

Šiemet vykdant akcija „Atliekų deginimo prevencija“ daugiausiai pažeidimų nustatė ŠRAAD Telšių rajono agentūra. Nustatyti penki ūkio subjektai ir vienas fizinis asmuo, kurie šiukšlėmis atsikratė jas sudegindami. Visiems pažeidėjams surašyti protokolai ir skirtos piniginės baudos. Viena įmonė už šiukšlių deginimą nubausta ir Mažeikių rajone. Po tris protokolus gyventojams surašyta Joniškio ir Plungės rajonuose. Po vieną pažeidimą užfiksuota Akmenės ir Radviliškio rajonuose.

Nors akcija ir baigėsi, tačiau aplinkosaugininkai įspėja, kad patikrinimai vyksta nuolat ir šiukšlių deginimas nebus toleruojamas. O apie daromus pažeidimus gyventojai visuomet gali pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.