Bandymai šviesti ir reguliuoti kol kas apčiuopiamų rezultatų nedavė, rašo treehugger.com.

Aplinkosaugos organizacijos teigia, kad dėl šio azijietiško delikateso gyvybės netenka milijonai ryklių. Neretai rykliams tik nupjaunami pelekai, o pats gyvūnas paleidžiamas atgal į jūrą, kur jis lėtai nukraujuoja ir numiršta.

Šių fotografijų autorius - naujienų agentūros AFP fotografas Alexas Hoffordas. Vieta - Honkongas. Ryklių pelekai džiovinami ant namų stogų. Visame mieste jų galima rasti kelias dešimtis tūkstančių. „Kiekvienas pelekas - tai negyvas ryklys“, - sako pats fotografas.

Ryklių pelekų klausimu kyla daug diskusijų. Anksčiau pelekai buvo džiovinami tiesiog gatvėse ant šaligatvių, bet prasidėjus debatams, džiovinimo verslas buvo perkeltas ant stogų, kur pelekai nėra matomi praeivių.