Šiauliuose savaitgalį ugniagesiams paskambinę žmonės pranešė, kad apleistoje teritorijoje ties Pakruojo gatve duobėje, beveik pilnoje tepalų, kapanojasi šuo.

Ugniagesiai šunį ištraukė ir atvežė į gyvūnų globos namus. Tepaluotas, ko gero, ne vieną parą chemikaluose mirkęs gyvūnas, net ir išmaudytas jautėsi vis blogiau ir paryčiais rastas nebegyvas.

Šiaulių Gyvūnų globos namų vadovė Birutė Vaičiulevičienė sako nuėjusi apžiūrėti vietos, kur rastas šuo. Moteris teigė negalinti atsitokėti po pamatytų vaizdų – apleistoje teritorijoje žolėmis apaugusių duobių – ne viena. Gyvūnų globos namų vadovė sako, kad mažo šunelio nelaimė priminė, kad galima sulaukti didesnių nelaimių. Neva buvę valymo įrengimai traukia ir vaikus - jie čia atbėga pažaisti ir iki nelaimės - vienas žingsnis. Juolab kad gyvūnus iš šulinių traukti tenka dažnokai. Čia iš apleisto šulinio prieš kelis mėnesius teko traukti ir lapę. Ir po to niekas nepasirūpino uždengti atvirų šulinių.

Per beveik dešimtmetį pavojinga, spąstus primenančia teritorija, panašu, niekas nesusidomėjo. Šį kartą Šiaulių savivaldybė net po ilgokų paieškų ir dokumentų peržiūrų negalėjo pasakyti, kam priklauso teritorija Pakruojo gatvėje. Iš pradžių teigta, kad teritorija privati. Vėliau paaiškinta, kad ji valstybinė. Ir pažadėta aiškintis, kas turi rūpintis joje esančiomis duobėmis, apleistais griuvėsiais ir chemikalų pilnais atvirais šuliniais. Išsiaiškinta, kad nėra tam pinigų.

Panaši situacija Šiauliuose buvo prieš kelerius metus. Tik kitoje vietoje. Zokniuose, apleistoje teritorijoje šalia oro uosto, gesindamas degančią žolę į atvirą duobę įgriuvęs žuvo ugniagesys. Tik po tragedijos susigriebta rūpintis apleista, savivaldybei priklausančia žeme ir užkasti buvusius šulinius, duobes, išvežti pastatų liekanas.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją