KK2 išsiaiškino, kad šiame name gyvena Seimo narys Raimundas Martinėlis. Tiesa, nei sklypas, nei namas, pagal dokumentus Seimo nariui nepriklauso – nuosavybės teisės jo žmonos ir pusseserės Ramunės Markevičienės rankose. Žurnalistams pasiteiravus, kodėl ežero pakrantėje iškirsti medžiai, kodėl miškas apjuostas tvora, Ramunė Markevičienė atsakomybės kratėsi: „Labai mažai kišausi į tuos reikalus... Tiesiog tą projekto tvarkymą, sakykim, inicijavo Martinėlis“.

Seimo nario R. Martinėlio gyvenamame sklype medžių iškirsta ne vienetai, o kelios dešimtys. Miško kirtimas buvo atliekamas pagal suderintą miškotvarkos projektą ir Seimo narys privalėjo iškirstą mišką atsodinti. Tačiau sodinukų, bent jau iškirstoje pakrantėje, žurnalistams rasti nepavyko. Pasak Seimo nario Martinėlio, jie yra, tik galbūt jų nesimato: „Jeigu yra medelis ant žemės pasodintas, tai jis ir yra, jeigu jo nėra, tai nėra, koks čia klausimas?“ – išsamiai problemą paaiškino parlamentaras.

Beje, vien dėl to, kad Martinėlis neva sklypą atsodino naujais medžiais, Rokiškio rajono savivaldybė jam davė leidimą tvora apjuosti namą ir anksčiau visiems prieinamą mišką.

Gyventojai pasipiktino Seimo nario Raimundo Martinėlio veiksmais: iškirto medžius, mišką apsijuosė tvora (KK2 nuotr.)

KK2 žurnalistinio tyrimo metu paaiškėjo, kad Rokiškio aplinkosaugininkai Martinėlio valdose lankėsi, tik galimai kai ką praleido pro akis. Situacija susidomėjo Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, kuris žada inicijuoti patikrinimą. „Ar tai Seimo narys, ar ūkininkas, įstatymai turi galioti visiems ir specialistai turės atlikti tyrimą ir pažiūrėsime, ar tinkamai valstybės tarnautojai atliko pareigą“, – aiškino ministras.