Pareigūnai, nuvykę prie „Giraitės“ pirminio žvėrių apdorojimo aikštelės, rado medžiotojų klubo „Giraitė“ medžiotojus ir sumedžiotą stirnos patiną. Pareigūnai nustatė, kad medžioklės metu medžiotojas V. M. nušovė perspektyvų stirnos patiną neturėdamas medžiotojo selekcininko kvalifikacijos. Medžiotojai V. M., S. M. nušautam stirnos patinui įvėrė į ausį licenciją ir gabeno į pirminio žvėrių apdorojimo aikštelę, kur gyvūnas buvo išdorotas, o mėsa sudėta į maišus ir paruošta gabenti.

Norėdami nuslėpti perspektyvaus stirnos patino medžioklę medžiotojai medžioklės lape nenurodė licencijos numerio bei stirnos patino ragų šakų skaičiaus. Medžiotojams V. M. ir S. M. užmojai nepavyko, gudruolius sulaikė Alytaus RAAD inspektoriai  ir Druskininkų agentūros pareigūnai.

Dėl padaryto pažeidimo paimta ir sulaikyta Volkswagen markės automobilis, du graižtviniai šautuvai, medžioklės produkcija, medžiotojų bilietai.

V. M. ir S.M. pažeidė Medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių reikalavimus. Jiems gresia administracinė atsakomybė pagal LR ATPK 85 str. 6 dalį, bauda nuo 868 iki 1737 eurų su teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų, šautuvų ir automobilio konfiskavimu. Piliečiams taip pat teks atlyginti gamtai padarytą žalą 1593,55 eurus.