Iš Lietuvos išskraidintų ir Graikijoje konfiskuotų delfinų bylą teismas nagrinės ne anksčiau kaip rudenį, o delfinų sugrįžtant į rekonstruotą delfinariumą laukiama gegužę, pirmadienį pranešė Lietuvos jūrų muziejus.

Prasidėjus Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo rekonstrukcijai, iš Lietuvos 11 delfinų į Graikiją buvo išskraidinti pernai. Išplatintame pranešime muziejus teigia gruodį gavęs oficialų pranešimą, kad delfinai yra konfiskuoti, nes netinkamai sutvarkytos delfinų įvežimo procedūros, o Attikos zoologijos parko baseinai nėra įteisinti pagal Graikijos statybos įstatymų reikalavimus.

Netrukus po to buvo pasamdytas Lietuvos ambasados Graikijoje rekomenduotas teisininkas, ginantis Lietuvos pusės interesus delfinų byloje.

"Delfinų likimą dabar jau lems teismas, kuris įvyks ne anksčiau rudens (...). Pasibaigus teisminiams ginčams, delfinai turėtų sugrįžti į rekonstruotą delfinariumą Klaipėdoje. Delfinų sugrįžtant laukiama kitų metų gegužei", - sakoma muziejaus pranešime spaudai.

Jūrų muziejaus direktorė Olga Žalienė pabrėžė, kad muziejus yra valstybinė biudžetinė įstaiga ir delfinai yra Lietuvos valstybės turtas, todėl jis negali būti nei nusavintas, nei konfiskuotas.

Muziejaus direktorės teigimu, problemos kilo pirmiausia dėl to, kad institucijos, atstovaujančios Nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijai (CITES) Lietuvoje ir Graikijoje, skirtingai traktuoja kai kuriuos šios konvencijos punktus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją