Liepos 21 d., pastebėjęs, kad Kaltinėnų girininkijoje kertamas valstybinis miškas, miškininkas kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus. VĮ Rietavo miškų urėdijos ir Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Šilalės rajono policijos komisariato pareigūnai surengė pasalą. Jiems pavyko nutraukti neteisėtą kirtimą, tačiau pareigūnus pamatę medienos vagys spruko šalin, nusikaltimo vietoje palikę pjūklus, mobiliuosius telefonus, dokumentus ir net medienos ruošai naudotą traktorių.

Miškininkai paskaičiavo, kad iš viso buvo nukirsta 98,9 ktm žalios medienos (134 medžiai), iš kurios 91,52 ktm sudaro ąžuolo mediena. Vagys neteisėtai pasisavino apie 26,13 ktm ąžuolo medienos. Jei Kaltinėnų girininkas nebūtų laiku pastebėjęs neteisėto kirtimo, neabejojama, kad ir likusi mediena būtų pavogta. Š. m. liepos 23 d., padedant policijos pareigūnams, pavogta mediena surasta ir grąžinta urėdijai.

Šilalės rajono policijos komisariatas dėl neteisėto miško kirtimo ir medienos vagystės pradėjo ikiteisminį tyrimą. Policijos pareigūnai įtaria, kad neteisėtus kirtimus vykdė bei medieną vogė Rietavo rajone įsikūrusi įmonė. Šiuo nusikaltimu padaryta 23013,03 Eur žala VĮ Rietavo miškų urėdijai ir 11007,82 Eur žala aplinkai.