Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, ieškodami taršos šaltinio, jau išvaikščiojo visą Salantų miestelį.

Kadangi trasos yra po žeme, aplinkosaugininkai nusprendė už 30 metrų nuo paskutinio užteršto šulinio jas atkasti rankiniu būdu ir rado schemose nepažymėtą vamzdį.

Kadangi turimi planai neatitinka realios situacijos, ieškoti taršos šaltinio yra vienas būdas – kasti pagal vamzdžio kryptį. Kasama kas keliasdešimt metrų.

Preliminariais duomenimis, teka kuras, skirtas krosnims kūrenti. Įvykio vietoje budintys priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai prižiūri, kad teršalai nepatektų už boninių užtvarų, ir užterštą vandenį pumpuoja į specialias talpas.

Aplinkosaugininkams padeda seniūnijos darbuotojai.

Vakar, kovo 1 d., vakare gautas pranešimas apie teršalų tekėjimą į tvenkinį Salantų miestelyje. Kad teršalai neplistų Salanto upe, aplinkosaugininkai iš karto informavo ugniagesius gelbėtojus. Ugniagesiai taršos vietą aptvėrė boninėmis užtvaromis ir taip sustabdė teršalų plitimą.

Taip pat buvo iškviesta Aplinkos apsaugos agentūros laboratorija paimti mėginių.

Šiandien tęsiamas tyrimas, kad būtų nustatytas taršos šaltinis. Teršėjui gresia bauda ir jis turės atlyginti apskaičiuotą žalą aplinkai.

Apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti elektronine sistema https://aakis.am.lt/. Apie skubaus reagavimo reikalaujančius įvykius praneškite telefonu 112 arba AAD Pranešimų priėmimo tarnybos telefonu (8 5) 273 2995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)