Dekoravo vitriną

Viskas prasidėjo nuo to, kad žaidimų kambarį Kaune atidariusi Ieva norėjo papuošti jo vitriną. Iš pradžių moteris nusprendė ją dekoruoti iš namų atsineštais meškiukais.

„Buvo malonu stebėti, kaip žmonės prie mūsų langų fotografuojasi, vaikai į juos beldžia. Pagalvojau, kad jeigu kažkam įdomu, reikia sukurti kažką, dėl ko tikrai būtų verta fotografuotis“, – pasakoja ji.

Eglutė iš meškiukų Ievos Juknevičienės nuotr.

Ieva nusprendė, kad reikia surinkti 500 meškiukų ir įvairiose grupėse paragino žmones jais pasidalinti: „Prašėme atnešti nereikalingus meškiukus, visai nesvarbu, kokios būklės – ar be akyčių, ar be kojyčių. Leptelėjau, kad rinksim kol bus 500. Žmonės labai įsitraukė.“

Eglutė iš meškiukų Ievos Juknevičienės nuotr.

Eglutę siuvo Ievos anyta Zita. Tokia dekoracija vitrinoje sulaukė daugybės komplimentų. Ne mažesnė susižavėjimo banga nuvilnijo ir socialiniuose tinkluose, kai moteris pasidalijo Kalėdų medelio nuotraukomis ir procesu.

Priminė vartojimo problemą

Eglutei rinkti įvairūs meškiukai, daugelis jų jau buvo seni ir kiek susidėvėję.

„Aš esu už tai, kad daiktai būtų panaudojami antrą kartą. Taip jie įgauna naują prasmę ir istorija tampa įdomesnė. Visiškai nesigėdiju – daug mūsų daiktų iš antrų rankų, draugės rengia mane ir mano vaikus, o aš savo ruožtu sutaupau pinigų kelionėms“, – pasakoja Ieva.

Meškučius šeima priima ir toliau, bet tik tuomet, kai vaikai patys mielai juos aukoja ir jiems nėra sunku išsiskirti su mylimu žaislu.

„Jei vaikučiai nenori ir verkia, nematau prasmės atiduoti, bent jau ne pas mus. Būna atneša vaikas 3 meškučius, o išeina su penkiais. Tame nieko blogo nematau, tai tik žaidimas“, – tikina ji.

Kadangi idėja sulaukė itin daug dėmesio, Ieva kitais metais svajoja kieme pastatyti eglę bent iš senų suaukotų 2000 meškiukų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)