Pasikeitusios medžioklės Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklės bei Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus sprendimas draudžia visoje Lietuvos teritorijoje šerti šernus, pilti pašarus ant žemės. Tad aplinkosaugininkai nutarė patikrinti, kaip medžiotojai laikosi šių pakeitimų.

Per du mėnesius pasirinktinai patikrinti 25 Šiaulių, Pakruojo, Joniškio, Radviliškio ir Plungės rajonų medžiotojų būreliai ir klubai. Taip pat patikrinti Joniškio, Šiaulių, Pakruojo ir Radviliškio miškų urėdijų profesionalios medžioklės plotų vienetai. Iš viso apžiūrėta 214 žvėrių šėrimo ir viliojimo vietų.
Nelegali šerykla

Patikrinimų metu pasirinktinai tikrintuose medžiotojų būreliuose nustatyta 13 pažeidimų: Joniškio r. - 4, Pakruojo r. – 1, Šiaulių r. – 7, Radviliškio r. - 1. Visais atvejais pašaras gyvūnų viliojimui buvo pilamas ant žemės. Nustatyta ir tokių atvejų, kada prie medžiojimo bokštelių įrengtos talpos pašarams, tačiau papildomai šalia keliose vietose, išpilta tokių pat pašarų ir ant žemės.

Surašyti patikrinimo aktai, nustatyti pažeidimai užfiksuoti, o atsakingiems asmenims bus surašyti administracinės teisės pažeidimo protokolai ir skirtos baudos.

Patikrinimo metu gyvūnų viliojimo vietose rasta įvairių plastiko, metalo, padangų, baldų medienos, atliekų. Jos kažkada buvo naudojamos kaip talpos pašarui. Medžioklės plotus prižiūrintiems asmenims bus teikti privalomi nurodymai atliekas pašalinti.

Be to, Šiaulių r. nustatyta, kad vieno medžiotojų būrelio dalis medžioklės bokštelių ir gyvūnų viliojimo vietų įrengta Rėkyvos botaniniame – zoologiniame draustinyje. Tuo tarpu draustiniuose įrengti šėryklas draudžiama.
Nelegali šerykla