Praėjusiais 2012 metais gruodžio mėnesį šilumą iš nepriklausomų šilumos gamintojų buvo siūloma supirkti už kilovatvalandę mokant nuo 13,27ct iki 17,69ct arba vidutiniškai už 16,84ct. Taigi šiais metais gruodžio mėnesį „Fortum Klaipėda“ šilumą parduos daugiau kaip 19% pigiau nei šiluma buvo superkama pernai.

Dėl „Fortum Klaipėda“ atsiradimo Klaipėdos šilumos ūkyje kainos krito visą jėgainės komercinės veiklos laikotarpį. Visą vasaros laikotarpį „Fortum Klaipėda“ šilumą pardavinėjo beveik du kartus pigiau nei bazinio šilumos gamintojo palyginamosios šilumos gamybos sąnaudos.

Pasak „Fortum Klaipėda” direktoriaus Juozo Donielos, akivaizdu, kad konkurencijos padidėjimas ir naujo šilumos gamintojo atsiradimas rinkoje teigiamai veikia šilumos kainas klaipėdiečiams, t.y. jas mažina.

„Kaip ir tikėjomės bei skaičiavome, esame konkurencingi ir sugebame mažinti šilumos kainas Klaipėdos miestui. Tai akivaizdi nauda, tačiau ne vienintelė. Nuo komercinės veiklos pradžios gegužės mėnesį „Fortum Klaipėda“ sudegino apie 58 tūkstančius tonų komunalinių atliekų, o tai reiškia, kad Klaipėdos regionas bus vienintelis regionas Lietuvoje, kuriame atliekos tvarkomos efektyviai ir pagal ES reikalavimus“,- teigė J. Doniela.

„Fortum Klaipėda“ skaičiavimais, per 10 veiklos mėnesių (nuo š.m. sausio 1d. iki spalio 31d.) dėl naujos jėgainės atsiradimo Klaipėdos šilumos ūkyje leido sutaupyti daugiau nei 15 mln. litų.