Lyginant su pernai metais, kuomet akcijoje sudalyvavo apie 200 tūkst. dalyvių, šiemet rodikliai gali būti kiek mažesni, tačiau K. Sargūnas patarė to labai neakcentuoti – vis dėlto svarbu ne skaičius, o pats faktas, kad aplinka ima rūpėti vis daugiau žmonių.

Jo teigimu, jau pastaraisiais metais imta pastebėti, kad žmonių į akciją tvarkytis kai kuriose vietose susirinkdavo daugiau nei būdavo pačių šiukšlių, todėl ir nuspręsta tvarkymąsi kreipti platesne linkme – imtis švarinti miškus, pradėti švietėjiškus projektus, skatinančius šiukšles rūšiuoti ir pan.

„Šių metų akcija esame patenkinti. Mūsų svarbiausias tikslas buvo miškai. Jiems skyrėme didžiausią dėmesį ir šiemet visi užregistruoti miškai (apie 400) buvo sutvarkyti”, - akcijos rezultatus komentavo K. Sargūnas. Anot jo, akcijos organizatorius pradžiugino ir įvairių įmonių darbuotojų įsitraukimas – šiemet dalyvavo tikrai daug organizacijų ir bendruomenių kolektyvų.
Citata
Mūsų svarbiausias tikslas buvo miškai. Jiems skyrėme didžiausią dėmesį ir šiemet visi užregistruoti miškai (apie 400) buvo sutvarkyti.

Pasiteiravus, kaip akcijos organizatoriai vertina kalbas, kad „Darom“ akcija ima išsikvėpti ir šiemet jau nebesutraukė tiek žmonių, kiek pastaraisiais metais, K. Sargūnas teigė, kad lietuvių toks jau bruožas – visur siekti rekordo. „Šiemet šiek tiek sutrukdė orai – daugelyje miestų lynojo. Be to, kai kuriuos išgąsdino prabudusios erkės, žmonėms juk jų sveikata svarbiau“, - sakė „Darom“ akcijos projekto vadovas. Koją pakišti galėjo ir šiemet neįtikėtinai ilgai užsitęsę šalti orai, kurie nukėlė tradiciškai balandį organizuojamą „Darom“.

Kiek tiksliai šiukšlių tonų šiemet surinkta paaiškės tik, kai bus išvežtos ir sutvarkytos visos surinktos atliekos. Jas dar visą savaitę tvarkys miestų savivaldybės.

Žmones, šalia kurių gyvenamųjų vietovių vyko „Darom“ akcijos ir liko šiukšlių maišų, K. Sargūnas ragino būti neabejingais ir susisiekus su savivaldybių tvarkymo skyriais juos informuoti apie neišvežtų šiukšlių taškus.