Prieš trejus metus, 2010-ųjų vasario 20 dieną, šeštadienį, aplinkosaugininkams telefonu buo pranešta, kad Kupiškio rajone, netoli Šimonių, „Vanagynės“ klubo medžioklės plotuose girdėti šaudant. Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su Medžiotojų draugijos Kupiškio skyriaus „Vaduvos“ ir „Vanagynės“ klubų medžiotojais nuvykę į nurodytą vietą netoli Viluinių upelio surado dvi ką tik nušautas suaugusias vaikingas stirnas, ogi tokiu laiku jų medžioti negalima.

Paaiškėjo, kad stirnos buvo medžiojamos iš visureigio „Toyota Land Cruiser“, nustatyta, kad šiuo visureigiu tądien po „Vanagynės“ klubo medžioklės plotus važinėjo ir stirnas šaudė Vilniaus mieste gyvenantis keturiasdešimtmetis Olegas Trukšinas.

Pajutęs, kad pareigūnai seka jo pėdsakais, brakonierius spruko. Mėtydamas pėdsakus atsidūrė Anykščių rajono Girelės miške. Bet ten jo jau laukė pareigūnai. Neblaivus vilnietis buvo nesukalbamas, nevykdė aplinkosaugos pareigūnų reikalavimų, neleido apžiūrėti automobilio. Padėjo Anykščių rajono policijos komisariato pareigūnas, tik jam pareikalavus automobilio savininkas parodė asmens dokumentus, bet griežtai atsisakė atrakinti automobilį, leisti apžiūrėti jo vidų, dar prisipažino turintis ginklą, gal tikėjosi pagąsdinti... 
Citata
Nuo šių metų sausio 15 dienos įsigaliojus naujam LR aplinkos ministro įsakymui, už dvi vaikingas stirnas reikėtų suploti net 20 tūkst. Lt, taigi vienintelė paguoda brakonieriui, kad ne dabar nusidėjo, o anksčiau.

Pareigūnams teko griebtis specialiųjų sulaikymo priemonių, iš neblaivaus vyriškio buvo paimtas pistoletas, dėtuvė, jis sulaikytas. Automobilio bagažinėje rastas medžioklinis graižtvinis šautuvas su optiniu taikikliu, žiūronai, pilnos šovinių dėtuvės, prožektorius, prijungiamas prie automobilio cigarečių uždegimo sistemos, naktinio matymo taikiklis, kirvis, mačetė, keli medžiokliniai peiliai, kelių spalvų maskuojamosios aprangos komplektai, daug įvairaus kalibro šovinių, nemažai iššautų šovinių tūtelių.

Automobilio durelėse, cigarečių pakelyje, buvo rasti 5 neiššauti šoviniai ginklo, kuriam įsigyti, disponuoti bei laikyti leidimo sulaikytasis neturėjo. Vilnietis buvo nuvežtas į Anykščių rajono policijos komisariatą, ten brakonieriui nustatytas 0,45 promilės girtumas. Dėl neteisėto šaudmenų disponavimo policijos pareigūnai ėmėsi ikiteisminio tyrimo.

O dėl neteisėtos medžioklės prasidėjo ilga istorija, nes kaltininkas nesutiko nieko aiškinti. Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje atlikus skrodimą nustatyta, kad stirnų patelės buvo vaikingos – laukėsi keturių stirniukų. Vienos stirnos kūne rasta kulka, kuri buvo perduota balistiniam identifikaciniam tyrimui. Po tyrimų, ginklų palyginimo, įvertinus visus įrodymus, už neteisėtai sumedžiotas dvi stirnas brakonieriavusiam medžiotojui buvo pateiktas 3882 Lt ieškinys, konfiskuotas šautuvas ir dvejiem metams atimta teisė medžioti. Bet tokį aplinkosaugininkų nutarimą O. Trukšinas apskundė Panevėžio apygardos administraciniam teismui.

Vėl buvo atlikti net du balistiniai identifikaciniai ginklo ir iš nušautos stirnos išimtos kulkos tyrimai-ekspertizės, net du advokatai atkakliai bandė išsukti brakonierių nuo atsakomybės, bet teisybės nuginčyti nepavyko. Vyriausiasis administracinis teismas, išnagrinėjęs bylą, priėmė neskundžiamą nutartį, palikdamas galioti pirminį aplinkosaugininkų sprendimą.

Kai neteisėtai nušaunamas vaikingas žvėris, nesvarbu, kiek jauniklių laukėsi patelė, pagal prieš trejus metus galiojusią tvarką buvo skaičiuojama gamtai padaryta trigubo dydžio žala, todėl už sumedžiotas dvi vesiančias stirnas priskaičiuota sumokėti tiek, lyg būtų nušautos šešios.

Nuo šių metų sausio 15 dienos įsigaliojus naujam LR aplinkos ministro įsakymui, už dvi vaikingas stirnas reikėtų suploti net 20 tūkst. Lt, taigi vienintelė paguoda brakonieriui, kad ne dabar nusidėjo, o anksčiau. Brangiai kainuoja brakonierystės azartas ir ambicijos būti viršesniam už įstatymus.