Apie 22 valandą Kauno rajone, Kauno mariose ties Arlaviškėmis buvo pastebėti du asmenys, kurie plaukė medine valtimi ir statė tinklą. Pastatę tinklą piliečiai paskubomis parplaukė į krantą ir dingo nakties tamsoje. Aplinkos apsaugos pareigūnams teko laukti visą naktį, kol vyrai grįžo pasiimti tinklų su laimikiu. Pažeidėjai buvo sulaikyti 4 valandą ryto.Vyrai į krantą grįžo tušti, nei tinklų, nei žuvies su savimi neturėjo. Inspektoriams teko gerokai paplušėti kol rado brakonierių pakrantės žolėse paslėptus tinklus ir laimikį. 100 metrų ilgio tinklu žvejoję pažeidėjai sugavo 14 karšių, 1 ešerį, 1 kuoją.

Protokolų surašymo metu paaiškėjo, kad žuvys buvo reikalingos gimtadienio stalui praturtinti, tą dieną buvo vieno iš pažeidėjų jubiliejus. Inspektoriai turbūt pirmieji pasveikino pažeidėją, o vietoje dovanos į rankas įteikė protokolą.

Gimtadienis tikriausiai gerokai išbrangs, nes tinklu žuvis gaudžiusiems asmenims bus skirtos administracinės baudos nuo 115 iki 289 eurų, teks atlyginti gamtai padarytą žalą kuri siekia 900 eurų. Taip pat bus konfiskuota medinė valtis ir tinklas.

Kviečiame piliečius ir toliau būti neabejingais ir apie pastebėtus gyvosios gamtos išteklių naudojimo pažeidimus informuoti Bendruoju pagalbos centro numeriu 112.