Kad skaičius ,,13“ nelaimingas – nuo mažens žino kiekvienas. Šiuo prietaru tiki daugelis. Ypač, jei mėnesio 13-ta diena yra penktadienis ir dar pilnatis. "Tokią dieną geriau ir kojos iš namų nekelti", - juokauja Utenos aplinkosaugininkai, pasakodami, kas nutiko neprietaringiems brakonieriams.

Ignalinos rajono Kaniūkų kaimo gyventojai V. L. ir B. Š. sausio 13-ąją susiruošė į Dūkšto ežerą ištraukti prieš kelias dienas pastatytų 6 tinklų. Laimikis buvo neblogas, tačiau džiaugtis juo neteko, nes grįžusius į krantą juos sulaikė Utenos Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai.

Suskaičiavus neteisėtai sugautas žuvis paaiškėjo, kad tinkluose buvo įkliuvę 18 lydekų, 4 karšiai, 16 ešerių ir 7 kuojos. Pažeidėjams surašyti administracinės teisės pažeidimų protokolai, bus skirtos administracinės baudos, o už neteisėtai sugautas žuvis teks atlyginti gamtai padarytą žalą, kuri yra 2168,96 Lt.

Tą pačią dieną aplinkosaugininkai nusprendė apsilankyti ir prie Dysnų ežero. Prie šio ežero yra daug apleistų sodų, užpelkėjusios ir krūmais apaugusios pakrantės tikras rojus šernams ir stirnoms.


Tą puikiai žino ir kilpininkai. Pareigūnų dėmesį iš karto patraukė sniege paliktos žmogaus pėdos, kurios vedė žvėrių įmintais takais. Pasekę pėdomis aplinkosaugininkai rado ir pastatytų kilpų, o netrukus pamatė ir pilietį, kuris juos pastebėjęs puolė bėgti link Dūkšto miestelio. Gaudynės truko neilgai. Bėglys buvo sulaikytas.

Tai gerai pareigūnams pažįstamas miestelio gyventojas A. M., kuris jau kelis kartus buvo baustas už neteisėtą žvejybą, o paskutinį kartą įkliuvo prieš porą mėnesių, kai su kitu piliečiu neteisėtai žvejodami padarė 4505,82 Lt. žalą gamtai.

Priremtas neginčijamų įrodymų, A. M. prisipažino pastatęs kilpas tikslu sugauti šerną arba stirną. Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas ir už laukinių gyvūnų gaudymą kilpomis bus skirta administracinė bauda nuo 2000 iki 4000 Lt su medžioklėje naudoti draudžiamų įrankių – kilpų konfiskavimu.