Rugpjūčio 1 d. veiklą pradės dar viena didžiųjų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelė Panevėžio regione. UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras, įgyvendindamas projektą „Panevėžio regiono didelių gabaritų atliekų surinkimo ir kompostavimo aikštelių įrengimas“, tokią aikštelę įrengė Biržų rajone, Vabalninke, Kosmonautų g. 8.

„Tai jau šešta mūsų bendrovės eksploatuojama didžiųjų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštelė Panevėžio regione ir antroji Biržų rajono savivaldybės teritorijoje“, - teigė UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras direktorius Arturas Grucė.

Į naująją aikštelę gyventojai galės pristatyti atliekas, kurias draudžiama šalinti bendro naudojimo komunalinių atliekų konteineriuose ar palikti šalia jų. Modernioje, 2500 kv. m. ploto aikštelėje įrengti konteineriai skirti seniems baldams, automobilių padangoms, statybinėms atliekoms surinkti. Atskira patalpa įrengta nebetinkamai naudoti buitinei technikai (šaldytuvams, televizoriams, kompiuteriams, mikrobangų krosnelėms, viryklėms ir pan.). Taip pat į aikštelę gyventojai galės pristatyti ir buityje susidarančias pavojingas atliekas, tokias kaip gyvsidabrio lempos, dažų, lakų, tirpiklių atliekos ir jų tara, galvanininiai elementai, asbesto atliekos, termometrai. Šias atliekas bendrovė surinks ir saugos tam skirtose talpose, vėliau jos bus perduotos ir saugiai sutvarkytos pavojingų atliekų tvarkytojų. Aikštelėje taip pat įrengti konteineriai, skirti antrinių žaliavų (popieriaus, stiklo, plastiko) surinkimui.

Naujoji aikštelė dirbs tokiu pačiu grafiku, kaip ir kitos regione veikiančios aikštelės : antradieniais – penktadieniais nuo 9. 30 val. iki 18.30 val.; šeštadieniais nuo 9.00 val. Iki 15.30 val. Pietų pertrauka nuo 13.00 val. iki 13.30 val. Sekmadieniais ir pirmadieniais aikštelė nedirbs.

„Tikimės, kad Biržų rajono gyventojai noriai naudosis Vabalninke, Kosmonautų g. 8 įrengta didžiųjų ir pavojingų atliekų priėmimo aikštele. Juolab, kad į aikštelę atliekas iš gyventojų priimsime nemokamai. O pirmiesiems jas pristačiusiems įteiksime atminimo dovanėles“, - sakė UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras direktorius Arturas Grucė.

Dar šių metų pabaigoje bus įrengtos ir pradėtos eksploatuoti dvi didelių gabaritų surinkimo ir viena žaliųjų atliekų kompostavimo aikštelė Panevėžio mieste ir Panevėžio rajone, Ramygaloje. Projektas „Panevėžio regiono didelių gabaritų atliekų surinkimo ir kompostavimo aikštelių įrengimas“ finansuojamas ES Sanglaudos fondo ir UAB Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centras lėšomis.