Gegužės 14-osios naktį Utenos RAAD Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai tikrino, kaip žvejai verslininkai vykdo migruojančių ungurių žvejybą. Apie 3 val. 30 min. pareigūnai atvyko prie Alaušos upės, tarp Alaušo ežero ir Alaušų tvenkinio.

Pagal išduotą verslinės migruojančių ungurių žvejybos leidimą ungurius žvejojo pilietis S. V. Patikrinus žvejybos žurnalą, ungurinę gaudyklę, pareigūnai žvejui pretenzijų neturėjo – gaudyklė atitiko reikalavimus, įrašai žurnele liudijo, kad gaudyklė per naktį buvo tikrinta 3 kartus ir iš viso sugauta 12 kg ungurių.

Tačiau, kai pareigūnai priėjo prie šalia stovinčio žvejo automobilio ir paprašė išimti sugautus ungurius kontroliniam svėrimui, liko nustebinti. Taip, automobilio bagažinėje buvo maišas su unguriais, kurie svėrė, kaip ir nurodyta žurnale – 12 kg. Tačiau šalia buvo ir antras maišas su unguriais. Pasvėrus nustatyta, kad šiame maiše buvo dar 33 kg ungurių.

Žvejo S. V. paaiškinimas, kad jo svarstyklės sveria tik iki 10 kg ir tokio kiekio pasverti negalėjo, pareigūnams pasirodė tik juokingu. Už nuslėptą laimikį vyrui  teks sumokėti baudą, siekiančią nuo 86 iki 231 Eur, ir atlyginti gamtai padarytą žalą, šiuo atveju viršijančią 10 tūkstančių eurų.
Žvejo verslininko sugauti unguriai