Šie drenažo vamzdžiai skirti lietaus ir kitam vandeniui surinkti miesto teritorijoje. Drenažo vamzdžiais vanduo iš miesto teritorijos teka už miesto, kur išbėga į aplinką. Atliekos, keliaujančios kartu su drenažo vamzdžiu tekančiu vandeniu, gali būti ypač taršios ir žalingos aplinkai. Be to, jų kiekis gali būti tikrai didelis, nes paprastai drenažo vamzdžiais teka ir lietaus vanduo, kuris nuo gatvių nuplauna nemažai ten išmestų šiukšlių.

Tai matydami atsakingi asmenys miesto valdžioje prie drenažo vamzdžių pritvirtino tinklus, kuriuose lieka iš vamzdžių kartu su vandeniu atplukdytos atliekos. Skaičiuojama, kad tokia filtravimo sistema sugebėjo sugauti daugiau kaip 800 svarų atliekų per kelias savaites. Todėl buvo nuspręsta, kad tokius šiukšlių spąstus reiktų įdiegti visame mieste ir sumažinti į aplinką, gamtą patenkančių šiukšlių kiekį. Nors sistema yra brangoka, tačiau naudinga ir tausojanti aplinką. Taip pat kai kuriose sferose padeda net sutaupyti, pavyzdžiui, mažėja šiukšlių rinkimo ir tvarkymo išlaidos. Skaičiuojama, kad tokia sistema atsiperka su kaupu.

Kai tinklai pripildomi atliekų, jie yra iškeliami, atliekos išpilamos į šiukšliavežes ir išvežamos į rūšiavimo centrą. Jame atliekos išrūšiuojamos, perdirbamos atliekos keliauja perdirbimui, o tos, kurios yra netinkamos perdirbimui – utilizavimui.