Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai gruodžio 8-osios naktį surengė reidą Molėtų rajone prie brakonierių mėgstamo Išnarų ežero. Pakrantėje aptikti požymiai rodė, kad į ežerą turėtų būti išplaukusi valtis. Pareigūnai neapsiriko. Po kurio laiko jie pastebėjo valtį su dviem vyriškiais, kurie tikrino tinklus.

Nors buvo pats vidurnaktis, pažeidėjai stengėsi neišsiduoti – darbavosi be jokio šviesos šaltinio, be garso. Baigę tikrinti tinklus, jie nutarė įsitikinti, ar krante nėra aplinkosaugininkų. Todėl pradėjo gudrauti ir imituoti išsilaipinimą tai vienoje, tai kitoje vietoje. Kai pajutę pavojų pamėgino sprukti, vienas iš aplinkosaugos pareigūnų nepabūgo šalto vandens ir spėjo sugriebti už valties galo bei ją sustabdyti. Abu pažeidėjai su visu laimikiu atsidūrė vandenyje. Kaip sakė Utenos RADD‘o Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Almantas Vaičiūnas, šaltos vonios, matyt, teigiamai paveikė pažeidėjus ir jie iš karto sutiko parodyti pastatytus tinklus bei juos ištraukti.

Sulaikytieji brakonieriai – tai aplinkosaugininkams gerai pažįstamas Inturkės seniūnijos Dailydžių kaimo gyventojas su sūnumi. Už neteisėtą žvejybą statomais tinklais pažeidėjams bus skirtos administracinės nuobaudos, o už neteisėtai sugautas lydekas, karšius ir kitas žuvis teks atlyginti gamtai padarytą 1329 Lt žalą.

Šiemet Utenos RADD‘o Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai jau yra surengę 128 reidus ir išaiškinę 182 teisės aktų pažeidimus. Didžiąją jų dalį (156) sudaro žvejybos taisyklių pažeidimai. Daugiausia žvejų -brakonierių pagaunama Ignalinos, Molėtų ir Zarasų rajonuose. Pažeidėjams, šios dienos duomenimis, jau skirta daugiau kaip 43 tūkst. litų administracinių baudų ir pateikta arti 28 tūkst. litų ieškinių už gyvūnijos ištekliams padarytą žalą.