Specialų reidą inicijavo Šiaulių miesto savivaldybė. Gautas ne vienas pranešimas, kad šalia garažų netvarka, stūkso krūvos šiukšlių, kyla gaisrai, o kaltininkus nustatyti labai sunku.

Patikrinimo metu nustatytas vienas garažo savininkas, kuris įvairias plastikines automobilių dalis krovė tiesiog šalia garažo. Nepaisant detalių gausos, šiaulietis gynėsi jokios nelegalios veiklos nevykdantis, o tik tvarkantis savo automobilį. Jam įteiktas kvietimas atvykti į Šiaulių agentūrą. Vyrui už netinkamą atliekų tvarkymą bus surašytas protokolas ir įteiktas privalomas nurodymas sutvarkyti šiukšles bei pateikti tai patvirtinančius dokumentus.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 51/3str.) už didesnio negu vienas kubinis metras nepavojingų atliekų kiekio laikiną laikymą, surinkimą, vežimą ir (ar) apdorojimą pažeidžiant atliekų tvarkymo taisyklių reikalavimus, jeigu dėl to nepavojingomis atliekomis buvo užteršta aplinka, numato baudą nuo 173 iki 1158 eurų.
Prie garažų laikomos padangos

Reido metu nustatyti ir du automobilius ardantys asmenys, kurie netinkamai tvarkė atliekų apskaitą. Jie turėjo dokumentus, patvirtinančius, kad atliekos priduodamos atliekų tvarkytojams. Tačiau negalėjo pateikti kompiuterizuotų apskaitų suvestinių.

Atliekų apskaitos netvarkymas ar netinkamas tvarkymas užtraukia įspėjimą ar baudą nuo 28 iki 144 eurų.

Garažai bus tikrinami ir toliau. Aplinkosaugininkai tam rengia specialias akcijas „Garažiukas“.