Ketvirtadienio naktį, kovo 12-ąją, apie 23 val. pareigūnai pamatė įtartinai lėtai laukų keliukais važiuojantį ir vis stabtelintį automobilį. Jam priartėjus prie pažymėto tarnybinio aplinkosaugininkų automobilio, buvo nuspręsta duoti nurodymą sustoti, tačiau vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo tolyn. Pareigūnams teko įsijungus švyturėlius bėglį vytis.

Kadangi keliukas, kuriuo bandyta sprukti, neturėjo išvažiavimo, už kelių kilometrų automobilis sustojo. Per patikrinimą nustatyta, kad automobilyje yra trys asmenys, gyvenantys Biržuose, o vienas iš jų vežasi medžioklinį ginklą su optiniu taikikliu. Taip pat rastas draudžiamas įrankis – naktinio matymo priedėlis prie optinio taikiklio. Beje, bėgant nuo pareigūnų, jis buvo išmestas pro automobilio langą.

Atlikto tyrimo byla perduota Panevėžio apylinkės teismo Rokiškio rūmams. Už medžioklę naudojant draudžiamus įrankius Administracinių nusižengimų kodekse numatyta atsakomybė nuo 600 iki 1700 eurų su nusižengimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu bei teisės medžioti atėmimu nuo vienų iki penkerių metų.

Pareigūnai džiaugiasi, kad asmenys nespėjo sumedžioti žvėrių, todėl žalos gamtai šį kartą buvo išvengta. Aplinkos apsaugos departamentas dėkoja pilietiškiems asmenims už suteiktą informaciją.

Primename, kad apie pastebėtus aplinkos apsaugos pažeidimus pranešti galima telefonu 112 arba tiesiogiai Aplinkos apsaugos departamentui telefonu 8 (5) 2732995.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)