Plungės regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai, kartu su policija tikrino transporto priemonių išmetamas dujas. Aplinkosaugininkai turi prietaisus kiekvienai variklio rūšiai tikrinti ir agentūros atlieka planinę tiek benzininių, tiek dyzelinių variklių išmetamų dujų kontrolę. Šią savaitę Plungėje tikrintos transporto priemonės su dyzeliniais varikliais. Dėl prasto oro ir nuolat merkiančio lietaus aplinkosaugininkai galėjo dirbti tik ribotą laiką. Mat prietaisus tikrinančius automobilių išmetamąsias dujas galima eksploatuoti tik geromis oro sąlygomis. Buvo patikrintos 25 mašinos.

Vienu atveju nustatytas anglies monoksido išmetamose dujose viršijimas. Vairuotojui surašytas protokolas. Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK 82 str.) transporto ir kitų judamų priemonių, viršijančių išmetamų teršiančių medžiagų kiekio ribinius dydžius, savininkams numato baudas nuo 28 iki 57 eurų. Jei pažeidėjas įkliūva antrą kartą, jam gresia bauda nuo 57 iki 144 eurų.

Transporto, viršijančio išmetamų dujų kiekį skaičius, kasmet mažėja. Pernai ŠRAAD darbuotojai patikrino beveik 700 transporto priemonių, 37 iš jų viršijo leistinus normatyvus. 2014 metais buvo patikrinta daugiau kaip 800 automobilių ir nustatyti 135 leistinų normatyvų viršijimai.