Akcijos „Atliekų deginimo prevencija“ tikslas buvo nustatyti biologiškai skaidžių (sodo, daržo ar pan.) atliekų tvarkymo (deginimo) pažeidimus. Taip siekiama mažinti aplinkos oro taršą ir skatinti gyventojus tinkamai tvarkyti biologiškai skaidžias atliekas.

Vis dar pasitaiko atvejų, kada deginant laukininkystės atliekas kartu deginamos ir kitos atliekos. Kartu su žole, nendrėmis, šiaudais, nukritusiais medžių lapais ir kitomis augalinės kilmės atliekomis deginti buitines, pramonines bei kitas atliekas yra draudžiama. Už šio ir kitų draudimų nepaisymą gyventojams gresia nuobaudos.

Iš viso akcijos metu Utenos RAAD pareigūnai organizavo 21 reidą. Reidų metu nustatyti 7 aplinkosauginių reikalavimų deginant sausą žolę, nendres, šiaudus bei laukininkystės ir daržininkystės atliekas pažeidimai.

Akcijos „Automobilį statyk atsakingai“ metu ypatingas dėmesys buvo kreipiamas į poilsiautojus, kurie lankėsi miškuose, ar prie regiono ežerų. Buvo žiūrima, ar statant automobilius nėra žalojama miško paklotė, ar transporto priemonės nėra paliekamos per arti vandens telkinių, kadangi vandens telkinio pakrantės apsaugos juostoje draudžiama statyti autotransporto priemones arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto.
Aplinkosaugininkai tikrino, ar automobiliai nestovi per arti kranto

Vykdydami šią akcija pareigūnai vyko į 33 reidus, kurių metu buvo užfiksuoti 122 pažeidimai. Kadangi regione yra net septynios saugomos teritorijos, nemažą dalį nustatytų pažeidimų sudarė šių saugomų teritorijų režimo pažeidimai. Poilsiautojai vis dar nevengia stovyklauti ir kurti laužus neleistinose vietose, pasitaikė atvejų, kai stovyklavietės buvo įkuriamos kone ežere.

Šiuo metu pareigūnai vykdo akciją „Lašiša“, kurios tikslas - užtikrinti lašišų ir šlakių migracijos kelių ir neršto apsaugą. Vykdant šių vertingų žuvų apsaugos reidus, kitokio pobūdžio pažeidimai jokiu būdu neliks nepastebėti, pažeidėjai sulauks atitinkamų sankcijų.

Apie pastebėtus pažeidimus gyventojus raginame pareigūnus informuoti tiesiogiai arba pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.