Net neabejojama, kad tai buvo priežastis, dėl kurios šiemet net 30 proc. sumažėjo neteisėtai iškirstos medienos kiekis.

LR aplinkos ministerijos pranešime žiniasklaidai teigiama, kad miškininkai per tris šių metų ketvirčius patikrino daugiau kaip 20 tūkst. privačių miškų sklypų, įvertino miško atkūrimo, želdinių priežiūros, biržių atrėžimo ir atliktų miško kirtimų kokybę 14 tūkst. ha plote. Taip pat beveik 17 tūkst. ha plote tikrintas vidinės miškotvarkos projektuose numatytų ūkinių priemonių tikslingumas.

Kartu su miškų urėdijų, aplinkos apsaugos ir policijos pareigūnais organizuoti 266 reidai. Tikrinant privačius miškus nustatyti 325 pažeidimai, iš jų - 81 neteisėtas miško kirtimo atvejis. Pažeidėjams skirta baudų už 20 tūkst. eurų, o reikalavimų atlyginti žalą – už 78 tūkst. eurų.

Šiemet Valstybinė miškų tarnyba didelį dėmesį skyrė prevencinei veiklai, kad būtų sustiprinta miškų apsauga nuo neteisėto miško naudojimo, medienos grobstymo ir kitų miško pažaidų, todėl per tris šių metų ketvirčius miškininkai spėjo pakonsultuoti net 32 tūkst. miško savininkų.

Nemažas dėmesys skirtas ir valstybinių miškų kontrolei. Atlikus planinius ir neplaninius patikrinimus 9 miškų urėdijose, 4 savivaldybėse, administracine tvarka nubausta 17 miškų urėdijų darbuotojų, po patikrinimų 39 urėdijų darbuotojai buvo nubausti drausminėmis nuobaudomis.